Įvyko tikras cirkas: paaiškėjo, kodėl Peskovo sūnus išsiųstas į „Wagner“ (Video)  ()

Rusijoje auga vidinis protestas prieš karą. Dėl to, kad paprasti rusai siunčiami į frontą, o vadinamojo elito vaikai keliauja į užsienį. Todėl, norėdami nuraminti mases, okupantai sugalvojo informacinę kampaniją apie „patriotizmą“. Istorija apie Dmitrijaus Peskovo sūnų Nikolajų yra tos kampanijos dalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-28 Įvyko tikras cirkas: paaiškėjo, kodėl Peskovo sūnus išsiųstas į „Wagner“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas paskelbė, kad jo sūnus tarnavo Ukrainoje, bet ne Rusijos, o „Wagner“ pajėgose. Rusų politologas Abbasas Galliamovas išryškino dvi priežastis, kodėl Nikolajus gali tarnauti būtent su „Wagner“ lyderiu Jevgenijumi Prigožinu.

Rusijos valdžia bijo masinių protestų, pasipiktinimo. Rusai gali pradėti klausti, kodėl jie turi kariauti, o valdžios vyrų vaikai – ne. Taigi, valdantysis elitas dabar pasakos, kad irgi kariauja.

„Tokie deputatai kaip Milonovas ateina į frontą, suvaidina keliose scenose ir grįžta atgal. Kažkas ateina jų pakeisti. Šį projektą pradėjo Peskovo sūnus. Kai jam paskambino ir prisistatė karinio komisaro vardu, jis daug prišnekėjo, kilo skandalas. Jis patvirtino faktą, kad valdžia sugalvojo karą rusams“, - sakė Galliamovas. Jis kalba apie nufilmuotą skambutį Peskovo sūnui, kai šis sakė, kad negali būti mobilizuojamas ir klausė „ar žinote, kas aš“.

Kad nuslopintų liaudies pyktį, Peskovo sūnus turėjo stoti į karą. Ir pasirinko „Wagner“, nes tai yra neteisėta struktūra ir su Jevgenijumi Prigožinu lengva derėtis, pažymėjo Galliamovas. Apsimesti kariaujančiu su Rusijos gynybos ministerija būtų daug sunkiau.

 

„Rusijos gynybos ministerijos struktūra yra per daug biurokratizuota ir sunku paslėpti „mirusią sielą“. Yra daug dokumentų nuo šalmo išdavimo iki atlyginimo gavimo - ir gali įvykti  informacijos nutekėjimas“, – sakė Galliamovas.

Ar Nikolajus Peskovas tikrai tarnavo Ukrainoje? Greičiausiai ne. Bet apsimesti tarnavusiu „Wagner“ nėra taip jau sunku.

(36)
(11)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: