„Pagaminta Vokietijoje!“. Rusų dronas „Lancet“ smogė vokiečių „Gepard“ - rusai skubiai slepia video, kuo baigėsi (Video)  (1)

Jau kelias dienas prorusiški šaltiniai, kartais apsimetantys objektyviais karo apžvalgininkais, platina vokiškos priešlėktuvinės sistemos „Gepard“ vaizdą „Lancet“ drono taikiklyje. Tai reikėtų suprasti - šią nuotrauką paleido rusų propagandistai ir netgi žmonės, kurie vengia tokių asociacijų, tą atvaizdą gavo būtent iš ten. Ir kartojo rusiškus melus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atkreipkite dėmesį, kad „Lancet“ dronas-kamikadzė nefotografuoja savo taikinių - jis juos filmuoja. Be to, dronų atakos dažnai filmuojamos iš kelių rakursų, kad būtų galima įvertinti padarytą žalą ir tolesnių atakų poreikį. Tai kodėl rusai publikavo tik nuotrauką?

Buvo ir video, tik jis ne toks jau gražus. Kaip rašoma „Twitter“ puslapyje „Tendar“, „Lancet“ tiesiog atšoko nuo „Gepard“ bokštelio. Taip, aišku, kažkiek žalos greičiausiai buvo padaryta, bet sakyti, kad sistema buvo sunaikinta tėra melas:

 

Tiesą sakant, tikėtina, kad „Gepard“ patyrė tik paviršinės žalos. Ką gi, rusai susipažino, ką reiškia ginklai, pagaminti Vokietijoje.

Tačiau svarbiausia tai, kaip tas atvaizdas buvo išplatintas - dauguma juo besidalinusių puslapių apsimetė neutraliais ar net nusiteikusiais prieš Rusiją. Tačiau tokios kampanijos jau seniai neveikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(205)
(13)
(192)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: