Kinijoje įkurta nauja interneto cenzūros žinyba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-04-21 16:15
"šios šalies interneto naudotojai, .., pirmenybę teikia vakarietiškiems analogams." net nepagalvotum iskarto, kad kinieciai mieliau naudotusi kinieciu svetainem, nei uzsenietiskom
Makikius 2010-04-21 17:53
Ne kiniečiai, o kinai. Kaip neapkenčiu to žodžio. Man keista kaip ten tas režimas nežlunga... Nors aš esu dalinai už jį. Bet cencūruoti internetą?!
Indigo89 2010-04-21 17:58
Man ne kiek nekeista.
Sinner 2010-04-21 19:51
Manau yra geras dalykas ta cenzūra pas juos, juk dabartiniams milžinams yra nenaudinga tokia valdžia Kinijoje kai ne ju galvos ten sėdi viršūnėse. Ta cenzūra yra gera apsauga nuo kitu valstybių galimo informacinio teroro siekiant sukelti tam tikrus nestabilumus, juk žmogus retai kada supranta kas jam geriau, tuo labiau prastai išsilavinęs. Tokį žmogų butu lengva papirkti mintimis apie vakaru valstybėse esamas vadinamąsias laisves, bei kitus patogumus, kurie tikrai nevisi išėjo į nauda vakaru gyventojams. Cenzūra yra būtina, ir aš džiaugiuosi kad Kinija nepasiduoda spaudimui, pagal viska jiems tikrai gerai sekasi tvarkytis savoje valstybėje. Vėl gi duosiu palyginimą su vaiku, juk daug kas vaikus gali papirkti skanumynais, žaidimais ar dar kitu nenaudingu mėšlų jo organizmui, sveikatai bei vystymuisi. Juk jus bet kokias būdais saugotumėte savo vaiką nuo kitų žmonių kurie pasinaudodami šiomis silpnybėmis galėtu tikrai negražių dalyku pridaryti.
Sarunas 2010-04-21 21:02
o dėl straipsnio, tai ką galiu pasakyt.. na kinam vienintelė galimibė išlaikyt komunizmą tik cenzūros pagalba ir jie tai labai puikiai daro, juk nei vienas nenori atiduot valdžios kitam
Plikas 2010-04-21 21:14
? Kaip tu manai: valstybė žmonėms, ar žmonės valstybei?
Analog 2010-04-21 21:22
Nenori į Kiniją pagyvent? Juk ten taip nuostabu
Sinner 2010-04-21 22:10
Plikas na pykti tikrai nepyksiu, juk kiekvienas savo nuomonę gali reikšti Ar teisingai supratau ta homo scovieticus? ar turima omenyje kad sovietinio režimo fanas esu ? Jei taip, tai klysti Bet vis dėlto manau kad visuomenei reikia tam tikros kontrolės. Manau valstybė žmonėms yra skirta, tačiau kaip manai ar neišsilavinusių žmonių visuomenė per trupesni laiką sukurs didesnę nauda, nei kad tikslingai kontroliuojami link vieno tikslo ? Tiesiog paimk bet kokia organizacija, jei ten nebus padoraus valdymo tai ji niekad netaps pasaulinio garso korporacija (kalbant apie verslą). Juk seniai visiems aišku kad žmogaus kūnas yra tinginys, duosi jam proga tingėti, netobulėti, nedirbti jis to ir nedarys. Žmogus pats sau niekad objektyviai negali nuspręsti kas jam geriausią. Jis valdomas instinktu pavalgyt, pamiegot, daugintis. viskas. O jei sukuriama gera sistema kad jis patenkina savo pagrindinius poreikius ir dar prie to pačio kuria gerovę aplinkai tai manau yra gerai. Todėl vėl pasinaudosiu vaiko pavyzdžiu, na ar nemanot kad vaikas šiuolaikinėje visuomenėje be tėvu, mokytoju kontrolės(visiška laisve ką nori ta daro) išaugs naudingas visuomenės narys? Įsivaizduokite jei taip augintumėte vaikus kaip Lietuva atrodytu po 20-40 metų ? Analog na juk aš nesakiau kad ten nuostabu ? ar sakiau? aš manau kad dabartinei situacijai esama sistema pas juos yra labai veiksminga. O cenzūra yra tam kad kitos valstybės per propaganda nesukeltu papildomu problemų iš vidaus ir tai yra gerai. Tikiu kad Kinija turi vizija, planą ir jo kol kas laikosi, o rezultatai gan neblogi. Na išties norėčiau išgirsti kodėl jus prieš Kiniją esate nusiteikę priešiškai ?
pinkiss 2010-04-21 22:14
kaip sakant nutirpa sniegs bet besmegeniai lika ??? tu lygini zmones su vaikais ? ir palei tave isein kas viriausybej sedz tie zina ,kas tau geriausia ir kas ne ?svarbu kad parasyt sava nuomone bet nesvarbu kad intelekta niera.Tau kinija gal ir atroda nebloga salis bet turbut tik per televizoriu tesi mates ja.turbut noretum padirbt kokiuose ryziu laukuose,ar anglies kasyklose kelias savaites uz pora doleriu per diena.Nes lietuvoj seimunai saka irgi krizes niera
YoYo 2010-04-21 22:38
Prigimtinė žmogaus teisė į laisvę. Visomis prasmėmis, o taip pat ir laisvė į žodį. Kiekvienas žmogus turi teisę pats spręsti kaip jam elgtis, kol tai nesikerta su kito žmogaus teisėmis ir tavo pareigomis. Aš nesu nusiteikęs priešiskai pries Kiniją, aš nusiteikęs priešiškai prieš žodžio laisvės varžymą. Nesvarbu man, kad Vakarai tikrai bandytų "pervesti" kinus link demokratijos, bet tai ne priežastis cenzūrai. Juolab, kad cenzūruojama politika, jautrūs straipsniai ir ne tik jie apie laisvės trokšantį Tibetą, įvairius sukilimus ir pan. Kinija žmonėms plauna smegenis, sakydama, jog niekur geriau nėra, tik pas juos. Tas buvo ir sovietų sąjungoje dėl cenzūros. Žmonės gyveno gerai tik todėl, jog nežinojo kaip gerai buvo vakaruose. Galiausiai. Pasižiūrėk gyvenimo lygį Kinijoje ir autonomiją turinčiame Honkonge. Honkongas gyvena kur kas geriau, nes ten nėra cenzūros ir veikia demokratinis ir kapitalistinis režimai.
Seip 2010-04-21 22:41
Gal galetum placiau papasakot apie Kinija? Nes kaip supratau is komentaro, tu ten buvai, viska matei ... Cenzura tai ne blogis , ji juo tampa kai ja naudoja blogiems tikslams. Juk net Lietuvoje ji taikoma , aisku daugsvelnesniu budu, bet taikoma. Nors Lietuvoje zodzio laisve, bet "laisve" neturi prasilenkt su istatymais ir moralinemis nuostatomis. Net sitame forume "Komentaras ištrintas. " taip pat yra cenzura, bet tai apsaugo likusius forumo vartotojus nuo neigiamo (keiksmazodziai?) poveikio...
Sinner 2010-04-21 22:50
To: pinkiss Dėja TV nežiūriu Na apie intelekto nebuvimą ne tau spręsti ponas. Visu pirma reikia nustoti žiūrėti kas vienetui geriausią, ir pradėti mastyti kas visuomenei yra geriau!! Kaip manai ponas Pinki, ar tas kinas dirbantis kasykloje už kelis dolerius be kontroles sukurs kokia nors vertę visuomenei ? Greičiausiai būdamas be tinkamo išsilavinimo užsiaugins kiek jam reikią ryžių, gyvens pašiūrei ir viskas jam gerai, o ant visu kitu PX. ir dabar įsivaizduok didžioji dalis taip nekuria jokios vertės visuomenei tik sau ? Ir taip tas kas valdžioje sėdi, negalvoja apie tokias smulkmenas kaip kad šiandien, rytoj gerai. tai yra ilgalaikis mastymas į prieki mažais apgalvotais žingsniais. Ir taip jie geriau žino ko reikia visuomenei nei kad pavieniai asmenys. Atsigaukit gi pagaliau vienaip ar kitaip esame visi kontroliuojami!! Nebūtu kontrolės nebūtu civilizacijos!! Ir logiškai mastykite kur mus atvedė vadinamoji tokia laivė ? Nutukimai, iškrypimai, jokių vertybių, visai neefektyvus išteklių švaistymas, tuo pačiu žmonės durnėja. Žmonės nebekuria tikros vertės seniai!! Dabar labai daug pinigu daroma iš žmonių bukinimo ir tai atsilieps! Geras lyderis yra tas, kuris nuveda žmones ten kur jie nori eiti. Puikus lyderis žmones nuveda ne ten, kur jie nori, o ten kur jie turėtų būti. Dar karta sakau Aš apie Kinija tikrai visko nežinau. Tiesog reiškiu savo nuomonę kodėl mano manymu cenzūra yra gerai. Nebutu tokios kontrolės tai ten sulėktu greit visokio mėšlo pardavėjai ir naudotųsi žmonių durnumu kaip kad ir vakaruose. Krautusi milijardus nesukurdami jokios vertės. Na taip sutinku ten žmogui nėra lengva, jis sunkiai dirbantis. Tačiau lengvai niekas neateina.
ACHMABINEDZADAS 2010-04-22 11:15
Kontrolė yra reikalinga, bet cenzūra ne. Koks skirtumas ar kapitalistai reklamuos savo Š bet tu turėsi pasirinkimo laisvę ar valdžia nuspręs ką tau reikia žinoti, o ko nereikia, antru atveju smegenys bus dar labiau plaunamos nei dabar. Tikriausiai jums patiktų jei mūsų valdžia pradėtų blokuoti įvairius tinklapius ir skleisti įdėjas kurioms jūs nepritariat?
punktyras 2010-04-22 12:22
Va būtent, naudotųsi žmonių „durnumu“. O ar gali nepažindamas žmogus pasaulio būti išmintingas? Ir kodėl turėtų kas nors iš aukščiau spręsti, kas yra gerai, o kas yra blogai. Žvirbliai sulesa daug grūdų - blogai. Valdžia gudri, sako, sunaikinam žvirblius, grūdų padaugės. Bet padaugėja ir kirminų, graužiančių grūdus. Protingai valdžiai tenka pirkti žvirblius... Žmonių populiacija augo stipriai, neina išmaitinti. Valdžia 1979 m. įveda vieno vaiko politiką. Augimas sulėtėja, bet drastiškai sumažėja gimstančių mergaičių - kai kur santykis 3:1, suprask, trims gimstantiems berniukams tenka viena mergaitė. Šitą košę dar teks išsrėbti. Karuose absoliučią daugumą žuvusių sudaro vyrai. Cenzūra - valdžios išraiška. Valdžia gadina žmones. Absoliuti valdžia sugadina absoliučiai.
Tir4elis 2010-05-05 13:18
Noras apsisaugoti nuo to kas nėr priimtina iš užsienio tai sutinku, kad geras dalykas, bet kai tai peržengia bet kokias suprantamas ribas.. Kol kas matau tik, kad dangstantis "apsauga nuo blogio įtakos" paprasčiausiai varoma tik kai kam priimtina propaganda ir tiek. O visa kita tai tik mandagūs žodžiai ir šiaip smegenų plovimas. Sinner - "Homo Sovieticus" tai ne tarybinės santvarkos fanas, o žmogus išaugintas joje arba jai itin draugiškoje aplinkoje ir tematantis tik tarybinėje santvarkoje gėrį. Viskas kas prieštarauja ten valdančiai kompartijai jo priimama kaip potencialus blogis ir natūraliai siekiama bet kokiomis priemonėmis įtvirtinti tos partijos valdžią bei įtaką visur kur galima.