Paskelbtos sąlygos, kuriomis Ukraina sėstų prie derybų stalo: Maskvai tektų žengti nelengvą žingsnį  ()

Pasak Ukrainos gynybos ministro, derybos vyks Ukrainos sąlygomis, todėl Maskva turi būti pasirengusi pasirašyti pasidavimą ir atlyginti padarytą žalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas papasakojo, kokiomis temomis Ukraina yra pasirengusi diskutuoti su Rusija, kad tik karas baigtųsi. Anot jo, Kyjivas pradės dialogą su Maskva tik dėl Rusijos pasidavimo ir reparacijų mokėjimo. Reznikovas sako, kad jo šalis nėra spaudžiama derėtis bet kokia kaina - Vakarų partneriai nebandė kelti derybų temos ir neragino derėtis kuo skubiau.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad su dabartine Kremliaus politine vadovybe niekas nekalbės, o Reznikovas teigia, kad ši pozicija labai aiški ir Vakaruose.

„Ateityje - taip, sėsime prie derybų stalo, kai aptarsime Rusijos reparacijas, žalos atlyginimą Ukrainai ir kaip įgyvendinti kuriamo tarptautinio tribunolo nuosprendį. Taip pat bus aptartas Maskvos pasidavimo aktas“, – pridūrė Ukrainos gynybos ministras.

 

Reznikovas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau seniai pasiruošusios plataus masto kontrpuolimui, tačiau reikia sulaukti tinkamų oro sąlygų ir vadovybės sprendimo. „Kai tik bus Dievo valia, oras ir vadų sprendimas, mes tai padarysime“, – pridūrė Oleksijus Reznikovas.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: