Kremlius nori žūtbūt užgrobti Bachmutą iki gegužės 9 dienos – skelbiamas gudrus planas  ()

Žurnalistų teigimu, Bachmutas gali tapti galutiniu Rusijos Federacijos jau okupuotų Ukrainos teritorijų „fiksavimo“ tašku, kad Kremlius spėtų pradėti derybas prieš prasidedant Ukrainos puolimo operacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nustatė dar vieną terminą visiškam Bachmuto okupavimui – gegužės 9 d. Esant tokiai raidai, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali paskelbti „pergalę“ ir karo pabaigą. Apie tai pirmadienį, gegužės 1 d., „RBK Ukraina“ pranešė Ukrainos vyriausybės pašnekovai.

Leidinio pašnekovų teigimu, šiuo atveju tai bus logiškas Rusijos valdžios ir armijos sprendimas, nes po alinančio mūšio dėl Bachmuto Rusijos armija gali nebeturėti jėgų tęsti puolimą.

Pavyzdžiui, praėjusių metų vasarą po alinančių kovų dėl Severodonecko, keletui mėnesių sustojo rusų okupantų judėjimas. Akivaizdu, kad būsimas Ukrainos kontrpuolimas gali paskatinti Rusiją prarasti okupuotas teritorijas, todėl Maskva gali bandyti „užfiksuoti“ tai, kas jau buvo užgrobta, paskelbdama apie karo pabaigą ir SVO „tikslų pasiekimą“.

Taip pat leidinio pašnekovai pranešė, kad tuo atveju, jei Rusija paskelbs apie karo pabaigą dar neprasidėjus kontrpuolimui, kyla pavojus, kad pasaulio lyderiai gali pradėti įtikinėti Kijevą surengti taikos derybas, o ne pradėti karinę operaciją, nes politikų, pasisakančių už taiką už Ukrainos interesų ribų, skaičius nesumažėjo.

 

Tuo atveju, jei Rusija paskelbs karo pabaigą ir lauks derybų, taiką pasisakančių politikų skaičius gali gerokai išaugti. Štai kodėl Bachmuto gynyba yra prioritetinė Ukrainos užduotis, kad Maskvai nebūtų suteikta galimybė paskelbti bent kažkokią pergalę prieš prasidedant ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()