„Netikėkite CNN, netikėkite niekuo“. Ukrainos pulkininkas skelbia „blogiausią dalyką, kuris gali nutikti“  ()

Kariuomenės atsargos pulkininkas Petro Černikas daro prielaidą, kaip rusai gali panaudoti tarptautinę žiniasklaidą savo tikslams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Petro Černikas pakomentavo televizijos kanalo „24 laidos“ vedėjo išsakytą informaciją apie tai, kad Rusijos kariuomenė beprasmiškai stato gynybines linijas, nes jos matomos iš palydovų, o tai reiškia, kad jos žinomos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Apie tai pranešė CNN. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas į tai, ką išgirdo, sureagavo gana netikėtai, primindamas, kad dabar geriau nepasitikėti informacija net iš autoritetingų šaltinių.

Petro Černiko interviu „24-ajam“ kanalui galima peržiūrėti „YouTube“.

„Nereikėtų atmesti tokio reiškinio, kaip informacinės-psichologinės operacijos. Mūsų priešas gali pakišti informaciją labai skirtingose platformose, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo demokratiškos, patikimos ir panašiai“, - savo požiūrį į priešo klastingumą išsakė karo ekspertas.

 

Petro Černikas tada pridūrė: „Blogiausia, kas mums dabar gali nutikti, tai, kad mes visiškai patikėsime priešo silpnumu ir pradėsime kontrataką, neapskaičiavę absoliučiai visų kovos galimybių. Napoleonas teigė, kad karo menas yra mokslas, kuriame pavyksta viskas, kas iš anksto gerai apskaičiuota ir parengta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: