Kremlius įsakė ruoštis pralaimėjimui, sugalvotas naujas metodas  ()

Rusijos propagandai įsakyta morališkai paruošti rusus būsimoms karinėms nesėkmėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius savo propagandistams išsiuntinėjo naują metodiką, kaip „teisingai“ pateikti rusams informaciją apie Ukrainos gynybos pajėgų rengiamą didelę kontrataką. Rekomenduojama psichologiškai paruošti Rusijos piliečius savo kariuomenės pralaimėjimui.

Su dokumentu susipažino Rusijos opozicijos laikraštis „Meduza“.

Propagandistams nurodyta „nesumažinti lūkesčių“ dėl būsimos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės operacijos. Jie turėtų ypač aktyviai pabrėžti, kad rengiamasi kontrpuolimui „su NATO parama“, dideliu mastu tiekiant vakarietišką ginkluotę, kad būtų pateisintas tikėtinas pralaimėjimas.

„Jei puolimas bus nesėkmingas, bus galima sakyti: kariuomenė (Rusijos – red.) sumaniai atrėmė pranašesnį puolimą. Šios pergalės kaina labai išaugs. Jei Ukraina... pasieks tam tikrų laimėjimų ir užims teritorijas, jų praradimas taip pat bus suprantamas: visi Vakarai sutelkė didžiules pastangas fronte“, - sakė šaltinis.

Jis pridūrė, kad jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai pasistūmės į priekį, propaganda rusams pasakys, kad ukrainiečių laimėjimai esą yra daug kuklesni, nei galėjo būti.

 

Metodikoje taip pat rekomenduojama nesakyti rusams apie didžiules pinigų sumas, kurias Rusija išleidžia projektams Ukrainos okupuotose teritorijose. Reikalas tas, kad dėl V. Putino „specialiosios operacijos“ išlaidos socialiniams projektams Rusijos regionuose buvo smarkiai apkarpytos. O Rusijos valdžia nenori, kad gyventojai dar labiau įsižeistų dėl savo nuskurdinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: