„Nušluota daugiau nei 100 000 žmonių!“. JAV žvalgyba tiesiog nustėro, kas įvyko Ukrainoje  ()

Pražūtingą Rusijos kariuomenės nuostolių mastą patvirtino Johnas Kirby, atskleisdamas Amerikos žvalgybos duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Rusijos armijos „žiemos puolimo“ Ukrainoje katastrofiškai sunaikinta daugiau nei 100 000 žmonių.

Tuo pat metu Maskva nesugebėjo pasiekti rimtų strateginių tikslų, paskelbtų invazijos pradžios išvakarėse. Tai praneša naujienų agentūros, remdamosi JAV žvalgybos duomenimis. Pražūtingą Rusijos karo aukų mastą patvirtino Johnas Kirby, kuris J. Bideno administracijoje koordinuoja strateginę komunikaciją Nacionalinėje saugumo taryboje.

Baltieji rūmai Rusijos nuostolius pavadino „stulbinančiais“. Remiantis gauta informacija, per pastaruosius 5 mėnesius nuo gruodžio Rusijos kariuomenė neteko daugiau nei 100 000 žmonių, iš kurių daugiau nei 20 000 žuvo per kautynes.

Beveik 50% nuostolių iš nurodyto skaičiaus patyrė J. Prigožino samdiniai, kurie žuvo bandydami perimti Bachmuto kontrolę. J. Prigožinas anksčiau pareiškė, kad jo armija neteko 94 žmonių, tačiau J. Kirby pavadino šį pareiškimą „juokingu“, nurodydamas samdinio melą.

 

Vidutinė Maskvos puolimo kampanija ne tik nesugebėjo pasiekti reikšmingų karinių laimėjimų, bet ir „išeikvojo Rusijos karinius rezervus ir ginkluotąsias pajėgas“, sakė J. Kirby. Pasak jo, Rusijos kariuomenė „sustojo ir žlugo“ mūšiuose dėl Bachmuto miesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: