„RBC-Ukraine“: Rusija ruošiasi paskelbti karo pabaigą  ()

Tokia įvykių eiga leistų Putinui padaryti pertrauką, pateikus logišką paaiškinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva iškėlė savo kariuomenės daliniams užduotį iki gegužės 9 dienos užimti Bachmutą, kad Kremliaus vadovas Putinas galėtų paskelbti „pergalę“ ir karo su Ukraina pabaigą, rašo „RBC-Ukraine“.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad tokia įvykių eiga leistų Putinui padaryti pertrauką, pateikus logišką paaiškinimą, nes įsibrovėliai nebegalės vykdyti tolesnių karinių operacijų po didžiausių nuostolių per Bachmuto šturmą.

Leidinys primena, kad praėjusią vasarą po alinančio Severodonecko ir Lysyčansko puolimo okupantai keliems mėnesiams sustabdė puolimo operacijas, neturėdami resursų joms įgyvendinti. Paskelbtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas gali priversti Rusiją trauktis ir palikti anksčiau užgrobtas teritorijas, o tai verčia Maskvą stengtis išlaikyti anksčiau okupuotas teritorijas, paskelbiant karo pabaigą bei „užsibrėžtų tikslų įvykdymą“.

Be to, Putino pranešimas apie karo pabaigą dar neprasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomajam puolimui, gali paskatinti kai kuriuos pasaulio lyderius griebtis įtikinėjimų, kad Ukraina nutrauktų kontrpuolimą ir pereitų prie derybų, nes politikų, norinčių pasiekti taiką Kyjivo interesų sąskaita, nesumažėjo.

 

Kartu tokia įvykių eiga gali dar labiau padidinti pasaulio lyderių, kurie ims daryti spaudimą Ukrainai, kad būtų pradėtos derybos, skaičių.

Būtent todėl Bachmuto apsauga Kyjivui yra pagrindinė užduotis, siekiant, kad Putinas nepaskelbtų bent formalios pergalės prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pradžią.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(15)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: