Per tris mėnesius „Apple“ uždirbo 3 milijardus dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laurius 2010-04-23 01:35
Nežinau ar pirkčiau Apple, bet to Gateway tikrai nepirkčiau Beje palyginai skirtingus kompus. Štai iš Gateway atsiliepimu: ...When I first got it, the battery would last about 4 hours, playing music &/or surfing the internet. Now it only lasts about 2. O apple siūlo 10 valandu.
Justin999 2010-04-23 08:24
Tai jau tikrai "subrendusi" - visi 9 metai jos architekturai
bICEQ 2010-04-23 08:38
Na pvz in UK 900 uz mac book pro, tokios pat sudeties padorus PC (laptop) kaina nuo 800-1000 .. taip kad kartais jei geros firmos PC kaina siekia dar daugiau nei Maco
Mopsiasnukis 2010-04-23 08:48
Apple šiuo metu eina Microsoft keliu arba netgi kažkuo dar blogiau. Visa IT spauda mirga marga nuo jų bylinėjimusi del patentu ir grubios metodikos "pririšti" programuotojus tik prie OS X. Del Snow Leopard, tai vos išleista šita OS turejo ne vieną "bugą", tarp kuriu kritinis "guest can delete user data". Žinoma aš pilnai pritariu del Macbook Pro, kad tai yra nuostabus, amazing kurinys, tačiau visa kita nesukelia jokio idomumo, tame tarpe ir žemesnes kategorijos Macbook'ai. Del iPhone appsu, kad jų yra neva daugiausia prikurta, nei kuriai kitai sistemai tikrai nesutinku, nes didžioji dalis tų appsu yra kažkokie besivartantys burbulai, "smailikai" ir panašus "junksoftas". Pelnas, tai, mano nuomone, didejo dėl jau minėto developeriu "enforcingo", taip pat ir dėl to, kad žmonės po truputi ima atsibusti iš windows sapno ir ieško kažko kito ir Apple sumaniai naudojasi savo įvaizdžiu. Del OS X, tai ne visai tiesa, kad jie patys jį rašo, nes pati sistema yra išaugusi iš BSD branduolio ir nemaža dalimi juo paremta, žinoma freebsd ir os x sunku butu laikyti lygiavertėmis sistemomis, bet apple atveju, tai dažnas dalykas, kad yra naudajamasi atviromis technologijomis, taikant jas sau. Išvis stebint naujas šios įmonės tendencijas susidaro įspūdis, kad kompanija stengiasi būti kuo labiau uždaresnė kitų sistemu atžvilgiu ir visas "computingas" imtu panašėti į naudojimasi terminalu, o ne kompiuteriu.
moo 2010-04-23 10:44
taip gateway dizainas yra gerokai blogesnis, baterijia laiko trumpiau, jis sunkesnis ir pan, bet jo video plokste geresne, HDD spartesinis ir turi vieta antram HDD idet i korpusa jei yra poreikis ir tt Jie kazkiek skirtingi bet is esmes to pacio segmento kompai. Esme ne tame ar pirktum ar ne. Klausimas- jei gateway ideti i analogiska Apple korpusa, ar moketum 2x? As pvz sutaupyciau ~1000$ ir jei baterija bloga ima darytis, is ju pirkciau nauja, jei RAM ima trukt pirkciau nauju, jei procas pasidarys letokas - pirkciau ir deciau geresni. Visa tai is tu 1000$ sutaupytu. Nes kompa naudoju ne "for show" o pakankamai daug resursu reikalaujanciam darbui. Taigi, be 1nintelio esminio pranasumo tai dizainas - nematau reikalo permoket dvigubai.
brujo 2010-04-23 11:04
moo imi kazkoki low enda, ekranas, grafika atsilieka, jau nekalbant apie "kokybe", kas is jo liks sakysim po 3 m., siaip Acer gamina ir brangesnius kompus ir juos kazkas perka - su jais ir lygink, o jei tau tik toks segmentas idomus tai kam cia pritempineti Apple; man patiko toks Apple apibudinimas - yra kas aplenkia Apple kazkokiose sferose, pvz. kaina ar nasumas ar portabilumas ar darbo laikas ar net dizainas ar sakykim vartotoja sasaja kam labiau tinka kita, bet kad butu viskas viename fakone tokiu produktu nera... neturiu ne vieno Apple produkto, bet gerai kad tokia kompanija yra, kitiems neduoda megoti ant lauru pvz. nokia, microsoft, adobe dabar jau net ir intel, pagarba Jobsui
moo 2010-04-23 11:08
pamasciau, cia mtyt apie poziuri i daikta kalbamam pvz uz gerokai geresni automobilio dizaina as gal ir mokeciau 2x ar net daugiau - pvz uz jaguara be jokiu kondicionieriu, be nieko bet brangesni nei nauja honda su visais "navarotais" O va kadangi kompiuteris man darbo priemone tai labai rimtai ziuriu i praktinius parametrus.
moo 2010-04-23 11:13
nepritempineju. ieskojau tiesiog panasiu parametru. kaip ieskotu betkoks vartotojas eshop'e nei man apple nei acer idomu - lyginu kompus su panasiais parametrais. Acer jei turi brangesniu reiskia parametrai geresni kartu ir uz apple irgi, arba ant to acer uzklijuotas koks nors brand'as tipo D&G ar Ferrrari
piguslazeriai 2010-04-23 11:32
Nu myliu macus ir mylesiu Galit visi skeist, kad sudas, kad reklama, bet pvz man Macas yra macas
moo 2010-04-23 11:54
su argumentu "meile" niekaip nepasigincysi :p o as nemyliu nei apple nei kitu gamintoju, ir tuo dziaugiuosi nes galiu objektyviau vertinti realia situacija. I klausima uz ka moket apytiksliai 2x ar 1.5x kolkas isgirdau tokius argumentus: grazesnis suteikia saugumo/stabilumo jausma baterija talpesne myliu ... visi jie teisingi, dar OSx yra grazesnis mano akiai uz betkuri Windows... reiskia, apytiksliai 30%- 50% apple kainos yra subjektyvaus jausmo vedama. O cia ir idomiausia man - kiek imanoma marketinginem priemonem parduoti pridetine verte pagrista jausmais. T.y. tikrai imonoma ir apple verslininkams pagarba didele uz tai.
egiuss 2010-04-23 12:00
meile ateina tik tada kai su jais pradedi dirbti. Mac'u tiktais lietuvoj neapsimoka pirkti nes lietuviai uzsideje per didelius antkainius. Kokioj amerikoj ar pacioj uk galima nusipirkt tokia pacia kaina kaip ir laptop'a su windows
MarijonasM 2010-04-23 12:10
Nežinau. Tiesiog taip yra. Ta juosta kažkoks šiukšlynas, ta standartinė išvaizda klaiki. Esamos iProgramos šlamštas. Open source geresnių yra. Dar juokina kur tinklą rodo, pora ubuntu kompų rodo kaip mac serverius, o mano ubuntu kaip "PC" su mėlinu BSOD langu. Ir ką galima sakyt apie tokia IT kompaniją kuri nesupranta, kad PC ne OS.
liquid 2010-04-23 13:42
Visiskai nevykes palyginimas, mano nuomone. Mac'e procas kur kas greitesnis, SSD HDD (kas yra KUR KAS greiciau ir brangiau), korpusas zymiai patvaresnis, ekranas geresnis (LED), baterija laiko zymiai ilgiau, daug grazesnis dizainas, kita OS. Naturalu, kad tokios komplektacijos kompiuterio kaina yra didesne, nes technologiniu atzvilgiu jis kur kas labiau pazenges.
Cuteless 2010-04-23 15:50
Kad Apple produkcija yra overrated ir overpriced, tai aš pilnai sutinku, tačiau jie įneša naujovių į mūsų esamą rinką. Tarkime prieš IPhone, aš, nelabai mačiau mobilių telefonų su touchscreen funkcija, dabar beveik vien juos ir tematau. Tas pats mūsų mylimas mouse'as išpopuliarėjo Apple dėka. Žmonės ėjo iš proto dėl apple praeityje, žmonės eis ir ateityje Kad kompanija klesti ir jie moka parduoti produktą brangiau nei kitos kompanijos, tai nėra blogas ženklas, tai kaip tik geras. Kitos kompanijos galėtų iš jų pasimokyti kaip tai reikai daryti. P.S Apple produkcijos neturiu
moo 2010-04-23 15:51
ech tai jau kazkelinta kart kartoju, kazkas geriau kazkas blogiau - pirkejas bendrai paemus gauna ta pati, su vienu geimint labiau gales su kitu skaidres geriau ziuret To pacio prekiu segmento kompai. Ok netinka gateway ziurekim i HP HP: http://www.compusa.com/applications/Sea ... etailspecs Apple 17': http://store.apple.com/us/browse/home/s ... TM3NDc0NDI Kainos atitinkamai 1300 ir 2300 vel ne idealiai tokie patys - kazkas geriau kazkas blogiau lyginant abu. Beje SSD HDD gauni jei prie 2300 + 200$ minimum o siaip # 500GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm stovi toje 2300 apple kainoje HP - 500GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm http://store.apple.com/us/configure/MC0 ... Tc0Njg1NzI pritemk iki to HP ir palygink kaina tada
moo 2010-04-23 15:54
as ir pridesiu P.S. Apple produkcia turiu ir ja sekmingai naudoju
kionig 2010-04-23 17:37
Nu kaip sakant del skonio nesigincyjama. O as va be aplle produkcijos ir nemaziau laimingas esu negu jus su ja. Turint pinigu galima butu net tiesiogini uzsakyma siusti firmai ir tegu surenka tau super duper kompa, bet aisku bus zymiai brangesnis tada ir uz apple. Taip kad yra paklausa tai ir bus pasiula ir cia peik nepeikes, nes yra vartotojai.
MarijonasM 2010-04-23 18:01
Viena galiu pasakyt, jei pirkčiau Apple kompiuterį įsimesčiau linuxus. Turėčiau viską ką turi mac x ir dar daugiau.
mhm 2010-04-23 23:52
Jeigu nesiginčysim dėl terminų delninukas ir telefonas. Tai yra htc hd, hd2, desire, etc, kurie, mano manymu, yra stipresni už iphone. Be to, dar ir pigesni.
HiTech 2010-04-24 07:23
http://www.youtube.com/watch?v=XTOyVRk8 ... r_embedded