Žvalgyba: P. Korėjos laivą paskandino kamikadzė  (5)

Pietų Korėjos karinės žvalgybos duomenimis, korvetę „Cheonan“ praėjusį mėnesį paskandino vadinamoji „gyvoji torpeda“ – Šiaurės Korėjos elitinio būrio nardytojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, remdamasis P. Korėjos dienraščiu „Chosun Ilbo“, pranešė TV kanalas „Sky News.

Teigiama, kad dar prieš kelias savaites iki kovo 26 dienos, kai ginčytinoje Pietų ir Šiaurės Korėjos jūros sienos vietoje mįslingomis aplinkybėmis nuskendo P. Korėjos korvetė „Cheonan“, šios šalies karinės žvalgybos tarnyba perspėjo laivyno vadovybę apie savižudžių narų iš Š. Korėjos elitinių laivyno padalinių ruošiamą operaciją.

Tokie narai – savižudžiai esą naudoja mažus povandeninius laivus, kurie nepastebėti priartėja prie taikinių – jūroje ar uostuose esančių karo laivų – ir atakuoja juos torpedomis ar sprogmenimis. Pasak žvalgybos atstovų, tokie povandeniniai aparatai prieš ataką priplaukia taip arti, kad sprogimo metu sunaikina ne tik priešo laivą, bet ir žūsta patys.

Kai kuriais atvejais išpuolis gali būti suplanuotas taip, kad sprogdintojai, paleidę torpedą, spėtų atsitraukti į nepavojingą vietą. Tačiau „Cheonan“ sprogimas įvyko laivui plaukiant, todėl žvalgyba mano, jog korvetę sėkmingai atakavo mirtininkai.

„Chosun Ilbo“ žiniomis, P. Korėjos karinę žvalgybą apie planuojamas narų – mirtininkų operacijas informavo pabėgėliai iš Š. Korėjos.

„Gyvosios torpedos“, kurias į taikinius nukreipdavo mirtininkai, buvo pradėtos naudoti Antrojo pasaulinio karo metais Japonijos laivyne.

P. Korėjos žvalgybos teigimu, Š. Korėjoje ruošiami savižudžiai – nardytojai tarnauja šios šalies kariuomenės 17-ajame snaiperių korpuse. Pasak leidinio, iš mirtininkų suformuotų atakos grupių nariai atrenkami iš elitinių kariuomenės dalinių. Jiems sudaromos ypatingos gyvenimo sąlygos – pasak perbėgėlių, net tada, kai dauguma Šiaurės Korėjos gyventojų badavo, šiuose daliniuose tarnaujantiems kariams buvo tiekiamas rinktinis maistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)