Gudrus manevras: skelbiamas slaptas nurodymas, ką Putinas pasakė Prigožinui  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija planavo diskredituoti „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną, praneša „Washington Post“, remdamasi nutekintais JAV slaptais dokumentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Prigožino aštrių išpuolių prieš gynybos ministerijos vadovybę, ministerija pradėjo planuoti informacinį karą prieš jį.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija nenorėjo pati kovoti su Prigožinu, bet planavo „rasti sąjungininkų, turinčių vienodą statusą kovai su juo“.

Kaip rašo žiniasklaida, Prigožinas maldavo Putino toliau verbuoti samdinius kalėjimuose (ką gynybos ministerija uždraudė daryti), apmokyti naujai mobilizuotus ir palengvinti užsienio kovotojų, ypač afganų, verbavimą.

Nutekintuose dokumentuose teigiama, kad Putinas įsakė Prigožinui pačiam išspręsti nesutarimus ir problemas su gynybos ministerija, taip faktiškai Putinui stojant į savo generolų pusę.

 

„The Washington Post“ daro išvadą, kad Prigožinui buvo leista ginčytis su ministerija, nes tai atitiko Putino strategiją padalinti Ukrainos politinę teritoriją ir mūšio lauką į atskiras, konkuruojančias grupes, kad nė viena netaptų per daug galinga.

Slaptuose dokumentuose nėra atsakymo į klausimą, ar „Wagner“ gavo amunicijos, dėl kurios trūkumo pastaraisiais mėnesiais skundžiasi Prigožinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()