Net kaulai buvo apdeginti: Ukrainos karininkas patyrė kraupius nudegimus, kuriems net nėra klasifikacijos (Video)  (3)

Gydytojai baiminosi, kad nuo neatsargaus prisilietimo pacientas subyrės – buvo pažeista 60 % jo odos ir visi vidaus organai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai iš Ukrainos ir Suomijos išgelbėjo Ukrainos kario Vitalijaus Mizino gyvybę, kuris gavo tokius rimtus nudegimus, kad jų net neįmanoma klasifikuoti. Apie tai praneša TSN.

Leitenantas Vitalijus Mizinas buvo sužeistas 2022 metų gegužę per raketos ataką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mokymo centre Desnos kaime, Černihivo srityje. Po sprogimo pastatas sugriuvo, o karys įkrito į rūsį, kur siautėjo ugnis. Vyras buvo taip sunkiai sužeistas, kad niekas netikėjo, kad jis gyvens, išskyrus žmoną Juliją.

„Sudegė ne tik oda ir raumenys, bet ir kaulai, net šonkauliai ir mentės“, – dalijosi gydytojai.

Vitalijus neteko 60 % odos, buvo pažeisti visi vidaus organai. Gydytojams teko amputuoti dešinę ranką, koją, pašalinti šonkaulius ir vieną mentę. Žmona prisimena, kad gydytojai baiminosi vyrą iš gulsčios perkelti į ligoninės lovą, nerimavo, kad dešinė kūno pusė tiesiog sutrupės.

Sužeistas ginkluotųjų pajėgų karininkas 40 dienų praleido Kijevo nudegimų centre, kur jam buvo atlikta daugiau nei tuzinas operacijų, vėliau buvo perkeltas į gydymo įstaigą Lvive, o iš ten išsiųstas į Suomiją. Suomijos gydytojai kelis kartus persodino odą, tačiau ją vėl ir vėl paveikė infekcija. Praėjus 104 dienoms po sužalojimo, medikai kario šeimai pranešė, kad pavojaus jo gyvybei nebėra.

 

Tada Vitalijus Mizinas turėjo atlikti reabilitaciją, iš naujo išmokti sėdėti, stovėti ir vaikščioti. Taip jau atsitiko, kad jis pirmą kartą atsisėdo, atsistojo ant kojų ir pirmuosius žingsnius žengė tuo pačiu metu kaip ir mažasis sūnus Danylo. Kovotojo laukia dar viena kairiojo peties, rankų ir kojų protezavimo operacija. Vitalijaus teigimu, netekus galūnių labai sunku suvaldyti kūną.

 

„Tavo protas tau sako, kad tu turi ranką, o tu nori jam „paaiškinti“, kad taip nėra. Tokia kova yra įrodyti savo kūnui, kad tu patyei pokyčius“, - prisipažino jis.

Norėdamas atitraukti save nuo skausmo ir netekčių, Vitalijus Mizinas susirado sau hobį – pinti apyrankes, vėliau kareivis išmoko su šia užduotimi susidoroti viena ranka. Šiuo metu jis gamina apyrankes su Ukrainos simbolika, kurias padovanos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai (3)