JAV slapta ruošiasi staigmenai. „Abrams“ tankai gali patekti pas rusus  ()

Pentagonas baiminasi, kad dalis „Abrams“ tankuose sumontuotos įrangos gali atsidurti Rusijos okupantų rankose per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gegužės 8 d. pranešė leidinys USA TODAY.

Pranešime rašoma, kad iš tankų šalinamos „jautrios“ technologijos, kurios gali patekti pas Rusijos karius. Tai būtina prevencinė priemonė, jeigu rusai užgrobtų vieną iš transporto priemonių ir panaudotų ją studijoms.

„Toks įvykis gali suteikti Rusijai galimybę tanką išnagrinėti ir ieškoti pažeidžiamų vietų, o gal ir ne“, – sakė Rusijos karo ekspertas Colinas Smithas.

Kaip ir kitų ginklų atveju, JAV vyriausybė užsienio vyriausybėms tariamai siunčia savo tankų „supaprastintas versijas“. Pentagonas palieka geriausius pavyzdžius JAV kariams. Pasak pareigūnų ir ekspertų, yra sudėtinga situacija siunčiant „Abrams“ tankus į Ukrainą, nes yra tikimybė, kad vienas iš jų mūšio lauke pateks pas rusus.

Šį kartą didelį rūpestį kelia, pasak C. Smitho, pažangesnių tankų versijų šarvai ir galimybės juos sulaužyti. Skirtingai nei bepilotis orlaivis „Reaper“, kurį rusų pilotai tyčia praėjusį mėnesį numušė virš Juodosios jūros, ten jis subyrėjo ir nuskendo, apgadintą tanką galima užgrobti beveik nepažeistą.

 

Leidinys priminė, kad „Abrams“ tankai yra sunkūs ir sukurti Šaltojo karo metais. Ši technika pirmiausia buvo naudojama kovinėse operacijose 1991 m. Irake, per operaciją „Dykumos audra“. Karui Ukrainoje skirti amerikiečių tankai bus nudažyti žaliai – atsisakius dykumos spalvos, pažįstamos iš dešimtmečius trukusių kovų Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(7)
(19)

Komentarai ()