Lietuviai laimėjo aukso medalį pasaulio robotų čempionate JAV  (5)

Lietuvos robotų inžinieriai laimėjo pirmąjį aukso medalį pasaulio robotų čempionate San Franciske, JAV. Robogames yra žinoma kaip didžiausia pasaulyje Robotų olimpiada, kurioje šiais metais dalyvauja 37 šalių atstovai. Lietuvai tai debiutiniai metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų balandžio 23-25 dienomis daugiau kaip 500 robotų varžosi 53 įvairiose kategorijose. Robotai žaidžia boulingą, futbolą, ledo ritulį, dalyvauja įvairiose įgūdžius formuojančiuose žaidimuose, taip pat varžosi greičio, stiprumo ir „linijos sekimo“ (Linefollower) rungtyse, bando jėgas kung-fu, sumo ir dažasvydžio kovose.

Robotai taip pat tapo ir groja muzikos instrumentais. Kai kuriems žiūrovams gali būti naudingas robotų - barmenų konkursas, tačiau kaip įprasta, daugiausiai adrenalino sukelia robotų mūšiai "beveik be taisyklių", kurie vyksta uždarame ringe.

Robotus kūrė beveik 700 inžinierių iš viso pasaulio. Lietuvos garbę daugiau nei 10 robotų kategorijose gina robotų inžinierius Vitalijus Rodnovas iš Klaipėdos.

Pirmadienio rytą iš JAV atskriejo geros žinios - Vitalijaus Rodnovo robotas "Master of Disaster" laimėjo aukso medalį 3 kg robotų sumo rungtyje, o kitas Lietuvai atstovavęs robotas „309“ šioje rungtyje užėmė trečiąją vietą. Taip pat 0,5 kg robotų sumo varžybose Lietuvos robotas „Sprinter“ užėmė antrąją vietą.

Lietuvos rinktinei JAV pradeda buitinių robotų gamintojo „iRobot“ atstovas Lietuvoje „iRobot Lietuva“.

Daugiau nuotraukų iš renginio galite peržiūrėti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: