„Šansai išgyventi Putinui - 50:50“  ()

Rusijos propaganda labai intensyviai ruošiasi Krymo deokupacijai. Gali būti, kad rusų propagandistai jau instruktuojami, kaip rusams pasakyti, kad viskas vyksta „labai gerai“ ir „pagal planą“, nors Rusija ir bus praradusi Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko pažymėjo, kad Krymo praradimas Putinui būtų labai rimtas smūgis: „Aš neabejoju, kaip viskas bus pateikta: „Štai Kutuzovas atidavė Maskvą, o tada laimėjo mūšį. Tai yra, viskas gerai. Krymas buvo „mūsų“, bus „mūsų“. Dabar dar ne „mūsų“.

Jakovenko teigia, kad nuo pat invazijos į Ukrainą pradžios Putinas „planavo atiduoti Krymą“. Tačiau tai gali turėti rimtą poveikį. Ypač Rusijos saugumo pajėgoms. Jei taip atsitiks, tuomet, Jakovenko manymu, Vladimiras Putinas greičiausiai neteks valdžios. „O kartu ir gyvenimo. Bet čia labai sunku garantuoti. Manau, kad tai yra 50:50. Gal išgyvens, o gal - ne“, - sakė Jakovenko.

Igoris Jakovenko yra įsitikinęs, kad rusai dar nesupranta ir nejaučia karo savo teritorijoje. Rusijoje pasitaiko pavienių „incidentų“, bet lyginant su didžiuliu Ukrainos apšaudymu ten visai ramu. „Čia pataiko į devynių aukštų pastatą ir žūsta daugiau nei 20 žmonių. Rusijoje nieko panašaus nevyksta. Ir net neįmanoma palyginti. Todėl dauguma gyventojų neturi to jausmo, kad į Rusijos teritoriją atėjo karas“, – sakė Jakovenko.

Jis taip pat pažymėjo, kad jau jaučiama artėjanti pabaiga - „Tai, kas vyksta dabar, per pastarąsias savaites apibūdinama žodžiu „laukimas“. Ukrainos puolimo laukimas“, - sakė jis.

 

Tiesa, Rusijos pusėje panikuoja ne visi. „Viršūnės labai susirūpinusios. Kažkas panikuoja. Apskritai daugelis Rusijos viršūnėse - mes kalbame apie pareigūnus ir net ginkluotasias pajėgas - iš principo jau priprato prie būsimų pralaimėjimų“, – pabrėžė Jakovenko. Jis teigia, kad tokie žmonės kaip teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas, prognozuojantis Rusijos pralaimėjimą, padeda Rusijos visuomenei įsisavinti, kad karas gali būti pralaimėtas.

(23)
(2)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: