„Ukrainos pajėgos pajudėjo dar per kilometrą“ - skelbiama galinga žinia iš Bachmuto  ()

Prie Bachmuto vyksta šis tas įdomaus - ukrainiečiai, regis, perima iniciatyvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-11 „Ukrainos pajėgos pajudėjo dar per kilometrą“ - skelbiama galinga žinia iš Bachmuto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Andrijus Caplienko praneša, kad Bachmuto apylinkėse Ukrainos pajėgos toliau vykdo sėkmingas kontrpuolimo operacijas. Ukrainos gynėjams staigiais šturmais pavyko pasistūmėti dar per kilometrą pirmyn.

Bachmutą labiausiai atakuoja privati Jevgenijaus Prigožino karinė bendrovė „Wagner“. Bachmutas tapo didžiausiu Prigožino tikslu ir svajone, bet tuo pačiu ir kivirčų su Rusijos karine-politine vadovybe priežastimi. Prigožinas skundžiasi, kad jo kariams trūksta amunicijos. O dabar Prigožinas teigia, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis meluoja, sakydamas, kad Ukraina dar ruošiasi kontrpuolimui. Prigožino nuomone, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau puola ir keliose fronto sektoriuose pasiekia laimėjimų.

 

Prigožinas tų laimėjimų nedetalizavo, tačiau ukrainiečiai naikina rusų flangus, bandydami sumažinti spaudimą Donecko miestui Bachmutui. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys „Terra“ prieš kelias dienas sunaikino rusų placdarmą į pietus nuo Bachmuto. Į šiaurę nuo miesto taip pat vyksta kontrpuolimo operacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: