„Tai buvo mėšlas! Pirmieji pabėgo „Wagner“, o po to - 72-asis“ - Z-korespondentas skelbia apie fronto žlugimą  ()

Iš Bachmuto šiaurės pabėgo ir „Wagner“, ir Rusijos 72-osios brigados kovotojai. Dėl to Ukrainos ginkluotosios pajėgos ten pajudėjo net 3 km.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-11 „Tai buvo mėšlas! Pirmieji pabėgo „Wagner“, o po to - 72-asis“ - Z-korespondentas skelbia apie fronto žlugimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas apkaltino Rusijos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados kovotojus pabėgus iš Bachmuto ir atvėrus frontą ukrainiečių kontratakoms. Tačiau rusų propagandistė, karo korespondentė Anastasija Kaševarova teigia, kad pirmieji pasitraukė „Wagner“ samdiniai.

„Wagner“ pasitraukė iš to flango, nes patyrė proveržį kitoje vietoje, o 72-oji brigada to nežinojo. 72-oji ten turėjo artileriją, bet šturmo pajėgų nebuvo. Ir tada atkeliavo chocholai (ukrainiečiai - red.). 72-osios brigados vadas, vadinamas šaukiniu „Sever“ - sušiktas žmogus, aš jį asmeniškai pažįstu - tą naktį įsėdo į BTR ir nuskubėjo į prasiveržimo liniją. Buvo karšta. Ir „Wagner“, ir 72-oji patyrė nuostolių“, – sakė Kaševarova.

Ji tikina, kad tos operacijos dėka Ukrainos kariai prie Chromovo ir Zaicevo gyvenviečių nustūmė Rusijos užpuolikus nuo Bachmuto per 3 km.

Kaševarova dėl to kaltina prastą skirtingų Rusijos okupacinių pajėgų grupių sąveiką. „Wagner“ ir 72-oji brigada veikia tame pačiame rajone, bet praktiškai nebendrauja, nekoordinuoja veiksmų.

 

Koks mėšlas iš visų pusių? Fronte galite susitarti vieni su kitais, nes ten sėdite užpakalis prie užpakalio! Nors dažnai brigados net nežino, kas jiems iš kairės, o kas - iš dešinės, ir ar uždengta galinė dalis“, – rašė Kaševarova.

Ji taip pat tikina, kad chaosas rusų gretose toks stiprus, kad daliniai vagia tankus vieni iš kitų, o ką jau kalbėti apie dronus ir atsargas. Netgi „DLR“ ir „LLR“ batalionai konfliktuoja tarpusavyje.

(66)
(0)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: