Rusai traukiasi: generolas Syrskis patvirtino Ukrainos proveržį (Foto)  ()

„Priešas neatlaikė spaudimo... ir pasitraukė iki 2 km atstumo.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-11 Rusai traukiasi: generolas Syrskis patvirtino Ukrainos proveržį (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi rusai patyrė flangų griūtį. Ukrainos ginkluotosios pajėgos atstūmė priešą apie 2 km į šiaurę nuo miesto.

Informaciją savo oficialiame „Telegram“ kanale patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis, kuris tiesiogiai dalyvauja ginant Bachmutą.

„Priešas neatlaikė spaudimo... ir pasitraukė iki 2 km atstumo“, – rašė generolas pulkininkas.

Jis nenurodė, apie kurią vietovę kalba. Tačiau tai nėra paslaptis. Yra žinoma, kad kalbama apie rusų įsibrovėlių „kairiąją kišenę“ prie Chromovės gyvenvietės, kur jie planavo apsupti Bachmutą iš šiaurės.

Vadas patikslino, kad priešo karinės nesėkmės priežastis buvo tai, kad gynybą ten vykdė silpnos ir nepasirengusios priešo pajėgos. Dalis įsibrovėlių pabėgo, kai ginkluotosios pajėgos juos užpuolė, kita dalis buvo likviduota arba mūšio metu paimta į nelaisvę.

 

„Nepaisant didelės kariuomenės koncentracijos ir garsių Rusijos karo nusikaltėlių pareiškimų apie planus užimti Bachmutą iki gegužės 9 d., priešas vis tiek nesugebėjo užimti miesto“, – pabrėžė Syrskis.

Jis padėkojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iajai brigadai. Būtent ji didvyriškai atliko šią sėkmingą operaciją į šiaurę nuo Bachmuto, nublokšdama rusus iš miesto. Ten buvo sumuštos kelios Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados kuopos, taip pat  „Wagner“ padaliniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(2)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: