Nerealus video! Ką daro okupantas, „supratęs, kad išsigelbėjimo nėra“ (Video)  (1)

Užpuolikas pastebėjo droną ir pradėjo gestikuliuoti, rodydamas norą pasiduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmute Ukrainos gynybos pajėgos bepiločiu orlaiviu aptiko rusų okupantą, paskelbė ministro pirmininko pavaduotojas inovacijoms, švietimo, mokslo ir technologijų plėtrai – skaitmeninės transformacijos ministras Michailo Fiodorovas.

92-osios specializuotos brigados dronų kuopa gegužės 9 d. pastebėjo rusų karį, kuris atrodė visiškai vienas. Jis buvo rusų apkasuose, tačiau šalia jo nebuvo matyti jokių tarnybos draugų, išskyrus anksčiau nukautus okupantus.

Droną pastebėjęs rusų karys metė ginklą ir gestais ėmė rodyti, kad yra pasiryžęs pasiduoti į nelaisvę. Vienu metu, atrodo, jis prašė jo neatakuoti. Ukrainiečiai mažuosius dronus nuolat naudoja mažų užtaisų mėtymui. Jie padeda nukauti pavienius karius net kai jie slepiasi apkasuose. Rusų karys tai suprato ir kartais nepatikliai vėl pasislėpdavo apkasuose, regis, nežinodamas, ar dronas gali atakuoti jį granata.

Ukrainos gynėjai priėmė sprendimą padėti rusui pasiduoti. Prie drono jie prikabino raštelį, teigiantį, kad jei nori gyventi, rusų karys turi sekti droną ir taip pasiekti ukrainiečių pozicijas, kur galės pasiduoti į nelaisvę. Dronas numetė raštelį prie vienišo rusų kario ir jį perskaitęs pastarasis ėmė atsargiai sekti ukrainiečių bepilotį.

 

„Priešas pastebėjo droną ir gestais ėmė rodyti norą pasiduoti. Pėstininkai ir skautai jį lydėjo iki Ukrainos pozicijų“, – informavo Fiodorovas.

Šis atvejis, kaip pridūrė Fiodorovas, įrodo, kad dronai šiandieniniame kare vaidina labai svarbų vaidmenį. Jų pagalba atliekama žvalgyba, artilerijos koregavimas, technikos naikinimas ir net užpuolikų ėmimas į nelaisvę.

(109)
(5)
(104)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: