„Frontas jau trūkinėja“: Prigožinas jau deda į kelnes, gresia katastrofinis „Wagner“ apsupimas  ()

Pasak samdinių vado, „mėsmalė“ Bachmute gali veikti priešinga kryptimi, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikins „vagneriečius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, gegužės 10 d., „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas paskelbė apie didelę savo samdinių apsupimo riziką Bachmute, nes Rusijos armijos laikomi flangai „trūkinėja ir griūva“. Apie tai „Telegram“ pranešė Prigožino spaudos tarnyba.

Anot samdinių vado, Bachmutas neturi strateginės reikšmės, o buvo reikalingas tik siekiant padidinti puolimo potencialą po Rusijos ginkluotųjų pajėgų nesėkmių ir atsitraukimo, „sumalti“ priešo gyvąją jėgą ir suteikti galimybę Rusijos armijai mobilizuotis.

Jis skundėsi, kad dėl vidinės konkurencijos „Wagner“ pradėjo trūkti personalo, ginkluotės ir amunicijos, dirbtinai sumažinant jo samdinių kovinį potencialą.

 

„Dėl personalo trūkumo „Wagner“ buvo priversta perduoti flangus Rusijos armijai. Dėl flangų griūties kyla rimta rizika, kad „Wagner“ bus apsupta Bachmute. Flangai jau trūkinėja ir byra“, – sakoma pranešime.

Prigožinas tvirtina, kad nesant amunicijos „mėsmalė“ veiks atbuline eiga, o Ukrainos gynybos pajėgos sunaikins samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()