„Rusijos armija apsupta. Teko smogti su HIMARS“. Skelbiami netikėti įvykiai prie Bachmuto  ()

Pasak Ukrainos gynėjo, Rusijos reguliariosios armijos kariai narsiai kovėsi artimoje kovoje. Ukrainos Ginkluotosioms pajėgoms prireikė daugiau nei dviejų valandų juos apsupti ir priversti pasiduoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-12 „Rusijos armija apsupta. Teko smogti su HIMARS“. Skelbiami netikėti įvykiai prie Bachmuto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 8 dieną Rusijos pozicijų puolime prie Bachmuto dalyvavusio Ukrainos kario teigimu, pirmieji Bachmutą palikę rusai buvo „Wagner“ kovotojai.

Apie tai gegužės 11 d. pranešė CNN.

Ukrainos gynėjas teigė, kad „Wagner“ daliniams palikus savo pozicijas į pietvakarius nuo Bachmuto miesto, Rusijos armijos 72-osios brigados kariai liko ir tęsė mūšį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Žurnalistų teigimu, šie 3-iosios oro puolimo brigados 1-ojo bataliono vado žodžiai paneigia Prigožino teiginius, kad eiliniai Rusijos kariai iš pradžių pabėgo iš mūšio lauko Rytų Ukrainoje.

Karys leidiniui taip pat sakė, kad tam tikru momentu Ukrainos kariuomenė buvo priversta panaudoti HIMARS prieš Rusijos pėstininkus, kurie rinkdavosi sustiprinti pozicijas. Rusijos reguliarioji armija kapituliavo tik apsupta.

 

„Dvi valandas stengėmės įtikinti juos pasiduoti. Prigožinas norėjo apkaltinti Rusijos armiją dėl nesėkmės, tačiau jie buvo geri kariai ir sunkiai kovojo. Taigi, Prigožinas yra melagis“, – sakė bataliono vadas.

Taip pat karys, šaukiniu „Rollo“, pasakojo, kad mūšiai dažniausiai vykdavo iš arti, kartais priešas būdavo vos už 20 metrų. Jis pažymėjo, kad tą dieną žuvo nuo 200 iki 300 Rusijos karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(0)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: