Lanksčiųjų 3,5 colio diskelių eros pabaiga  (31)

Praėjus beveik 30 metų, kadaise dominavusius 2,5 colių skersmens lanksčiuosius diskelius (angl. floppy disk) ištiks juostinių kasečių lemtis. "Sony Corporation", sukūrusi ir įdiegusi šią technologiją rinkoje 1981 metais jau kitais metais visiškai nutrauks lanksčiųjų diskelių gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, šias laikmenas gamina ne tik "Sony", bet ir visa eilė kitų kompanijų, tačiau visiškas jų išnykimas iš parduotuvių lentynų yra tik neilgo laiko klausimas. Lanksčiųjų diskelių pardavimai pradėjo mažėti pradedant dar tais laikais, kai atsirado CD (kompaktiniai diskai), o vėliau - DVD, plastmasinių lanksčiųjų diskelių duomenų talpa greitai tapo per maža daugumos kompiuterių vartotojų poreikiams tenkinti. "Mac" ir PC gamintojams pradėjus tiekti kompiuterius be lankstiesiems diskeliams nuskaityti reikalingų įrenginių, šių laikmenų reikalingumas informacijai saugoti sparčiai artėjo link nulio (tiesa, žmonės netruko sugalvoti kitokių - meninių lanksčiųjų diskelių pritaikymo būdų). Tačiau formato egzistavimo pabaiga tapo oficiali tik po šio "Sony" pareiškimo.

Pirmą kartą vartotojams skirti lankstieji diskeliai pasirodė 1981-ais, o jų pardavimų pikas buvo pasiektas 2000 metais. Kompanija, įdiegusi 3,5 colio diskelių formatą rinkoje, jo visiškai atsisakyti žada 2011 metais. Gamybos nutraukimo procesai pradėti dar pernai metais.

(2)
(1)
(1)

Komentarai (31)

Susijusios žymos: