Rusiški „Telegram“ tiesiog susprogo. Skelbiama apie masinį Ukrainos puolimą  ()

Rusiškame „Telegram“ kilo panika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 12 d. naktį rusiškame „Telegram“ segmente vienu metu pasirodė daugybė žinučių apie masinį okupantų ginkluotųjų pajėgų puolimą ir pasirengimą sienos puolimui, taip pat apie kelių Rusijos Federacijos teritorijoje esančių gyvenviečių užėmimą, skelbiama Lew Anno, blogeris, besidalinantis naujienomis iš Ukrainos, savo „Twitter“ paskyroje.

Po šių pranešimų Rusijos pasienyje prasidėjo tikra panika, į kurią turėjo reaguoti Rusijos Gynybos ministerija. Nepaisant patikinimų, kad „viskas vyksta pagal planą“, Rusijos pasienio gyventojai jau pradėjo ruoštis evakuacijai. Socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė komentarų, kuriuose rusai reiškė savo emocijas. Jei vieni piktinosi tokiu „specialiosios karinės operacijos“ vadovybės posūkiu, tai kiti teigė, kad ketina rinkti daiktus, kad tik nebūtų „paimti į ukrainiečių nelaisvę“.

Rusai taip pat rašė, kad būtina nutraukti karą ir išvesti karius iš Ukrainos teritorijos. Jie prisiminė ir okupacinių pajėgų pabėgimą iš Chersono. Po paveikslėliais, kuriuose tyčiojamasi iš kariuomenės vadų „pasiekimų“, rusai ėmė rašyti komentarus, kuriuose atsiprašinėjo ukrainiečių.

 

Į visą šią bakchanaliją buvo priversta reaguoti ir šalies agresorės Gynybos ministerija, pareiškusi, kad „pranešimai neatitinka tikrovės“.

Ukraina ironiškai reagavo į okupacinių kanalų isteriją. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Štefanas („Štirlicas“) išjuokė Rusijos propagandistų baimę.

Tuo tarpu Ukrainos informacinėje erdvėje informacija apie gynybos pajėgų veiksmus pasirodo dozuotai (kas yra visiškai logiška), tačiau yra pagrindo optimizmui. Pavyzdžiui, patvirtinta, kad okupantai paliko pozicijas prie Bachmuto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(2)
(173)

Komentarai ()

Susijusios žymos: