Brangstant degalams A.Kubilius siūlo atsigręžti į elektromobilius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bla0 2010-04-30 16:09
Tegul tik imasi šių darbų, jei iki metų pabaigos kažkas apčiuopiamo bus nuspręsta - šaunu. Gal po kokių 5m. pradės matytis ir pirmi vaisiai.
andriulis 2010-04-30 16:12
Kazkaip nustebino sitas pasakymas! As is aplinkybiu matau,kad tuoj atsigrezti teks i arklius Staliai gamins afigienas karietas Ir busim unikalus ES,nes gyvensim praeityje. Is pradziu tegul kalba apie subsidijas bei nuolaidas elektromobiliu turetojams.
lizunas 2010-04-30 16:44
Nusišnekėjo vėl taip, kad.... Šiuo metu elektromobiliu važinėti pigiau tikrai nebus, ypač kai tokie keliai pas mus, kai dar daug yra žvirklių netvarkomų. Net naujos AE nenusimato...
Strong_Bad 2010-04-30 18:02
kionig 2010-04-30 19:45
Jo jo, o kur elektros bus galima isipilti kazin... ?
patalnius 2010-04-30 20:20
Tai gal pamąstyk logiškai? Jei jau valstybė rems šį projektą, tai gal ir organizuos infrastruktūros plėtotę? Ir be to, jei yra paklausa, atsiras ir pasiūla O šeip tai remiu Kubiliaus mintis. Tikėkimes per kitus rinkimus jis vėl laimės ir galės plėtoti šią idėją
kionig 2010-04-30 21:19
Taigi, dabar pats realiai pamastyk kiek yra paklausi Lietuvos rinka elektromobiliams ? Ir galvoji pats kubilius ims ses i koki kledara kaip mitsubichi EV ar koki kita dabar realu ir iskeis savo 7BMW ar lexusa ? Ir kiek tokiu atsiras kurie savo 100 tukstantinius iskeis i elektromobilius ? O apie paprastus gyventojus ka galime pasakyt ? Ogi kad daugeliui tai kazin ar ikandama. Nors ir yra dabar vietiniu, kurie gamina tiksliau perdaro, tai su tokia kaina dar gal ir galima issitekti. Toliau, klausimas kiek tai bus pigiau negu dabar ? Kazin ar bus pigiau negu su benzinu arba dyzeliu ir dujumis ? Nors kainos reguliuojamos pagal pasauline rinka, bet tai vistiek pigiau bus, kad ir kiek tai brangiai atrodytu. Apskritai reikia viska cia labai gerai ivertintinti ir pirmas klausimas butent ekonominis: ar yra toji isvatoji rinka ? Toliau visi kiti finansai, valstybe aisku turetu daryti nuolaidas kokias ir daug daug, kad padarytu infrastruktura elekrtomobiliam. Ar bent isivaizduoji kokie mastai viso sito ir su tokia valdzia kazin ka issvajosime ?
Strong_Bad 2010-04-30 21:20
Visu pirma, tai Ne kubiliaus MINTYS. Antra, tai ne valstybes paramoj esme. O ir finansavimas ar parama bus ne valstybes, o tavo kisenes is kurios pasiims su kaupu padidindami akciza kurui ir, kaip sake, uzdes sugalvotus mokescius "tradiciniams" automobiliams. Graziai suokia, kad "mes remiam, mes norim, mes vos ne gelbejam jus", kai realybej tau sudarys tokias salygas, kai neturesi kur kitur detis. Ateis laikas ir tos naujoves pacios ateis savaime ir nereik cia pezet, kad be vyriausybes isikisimo nieko nebus.
Pavasarėlis 2010-04-30 21:43
Jei tik realiai ką nors daryti pradės, tada šaunu. O dabar, deja, visa tai yra tik gražios kalbos.
DJ_LFS 2010-04-30 22:03
Nezinau kokiam tu kaime gyveni, nebent Kaune kokiam, bet pas mus keliai tikrai geri, o jei kas nepatinka - emigruok ir nesivaidenk.
DJ_LFS 2010-04-30 22:04
kionig 2010-04-30 22:09
: Darom, atskaiciavima nuo sito straipsnio paskelbimo iki realiu darbu politineje sferoje ir netik. O dabar paziuresime per kiek laiko tai bus igyvendinta ir kiek dar straipsniu pasirodys. Cia ne vien laiko klausimas... cia pilna klaustuku, negu bubilius apie tai galetu isivaizduoti ka nors.
rimka 2010-04-30 22:19
as biski neisivaizduoju is kur tos elektros tiek gausim, jeigu atsiras gatvese tukstanciai elektromobiliu, ir kokios bus elektros kainos tada. ar tikrai jais bus pigiau vazineti? as kazkodel manau kad nelabai. kitas dalykas, tai lietuvos klimatas elektromobiliam yra nelabai tinkamas, musu ziemos, ju akumam yra labai kenksmingos, jeigu reikes pastoviai keitineti jiem akumus, tai eksplotacijos kaina gausis gerokai didesne negu standartiniu automobiliu.
MarkizasBarabasas 2010-04-30 22:21
Man susidaro toks įspūdis, kad Lietuvos valdžia kuria nuostabius planus, tik nesugeba jų derinti. Išpradžių nusprendžia panaikinti elektrinę aiškindami, kad jos mums nereikia, kad nesaugu, kad elektromobiliams rinkos čia nebus dar bent 10metų (vienam straipsnyje technologijose buvo šita mintis), tada pradeda aiškinti kad ir elektros tinklų magistralės iš patikimesnių tiekėjų nereikalingos, reikia srovės iš lenkų, ten ji brangesnė, bet artimesnė mums, juk Žestpostpolita vis dar gyvena mūsų širdyse (ar bent jau pusės vilniečių, t.y. lenkų, širdyse). Dabar baltarusiai nutarė statyti atominę elektrinę, pirmi prieštaraujantys - lietuviai su pirmininku prieš aky. Argumentas - žala gamtai ir "elektrinė per arti vilniaus". Tiesa, nujaučiu, jog nepaisant to būsime pirmi besiprašantys į eilę prie tos elektrinės srovės. Bet kolkas, stengiasi smaugti baltarusius, kad nestatytų šalia Lietuvos elektrinės, kuri mus aprūpintu pigia srove. Vat ta mintimi besivadovaudami turbūt jie ir galvoja sukurti elektromobilių infrastruktūrą, kuriai elektros srovę teiks.... kas ją teiks? LEO.lt ? Turbūt kažkas panašaus. Nepamirškime, kad kuro kainos pas mus didžiausios visame pabaltyje, nors vieninteliai turim naftos perdirbimo įmonę (kuri nesėkmingai privatizuota tai sukuriant kainų augimą). Taip pat darysim ir su elektra. Didiname elektros kainą už kw/h, nesutinkam statyti palankaus elektros plėtotei projekto (AE) ir verčiau statom valdovų rūmus. Pradėję šitą projektą jie viso labo praties kabelius, o naudos bus 0. Nemanau, kad net patys degalinių tinklų savininkai imsis šitos machinacijos, nes pelno nėr čia, bent jau ne Lietuvoje.
lape 2010-04-30 22:39
Būtent - žiemos. Idomu ar toli nuvažiuosi prie 30 laipsniu šalčio, o dar ir pasišyldyt saloną kažkaip reikia...
kionig 2010-04-30 23:01
Ubagiskoji Lietuva, zinoma, rengs projektus i ES lesu gavima, o cia labai lengvai sakyciau butu galima ir prasisukti. Toliau del atomines, tai cia gali kas nori rekti, jei pastatys tai pastatys ir pirksime is ju elektra ir mes neturesime kur detis. Vistiek tiltas i rusija keliaus, beje dar neaisku kiek sumastys tinklai uzsimest antkaini. Taip kad energetika ypac slidus reikalas, kai net ne mums cia skruzdeliukams kazka rekauti.
rimka 2010-04-30 23:25
jo, salono apsildymas tai visai nauja tema, kad ir paprastas pavyzdys visuomeninis transportas, ziema tarkim, ylipii elektromobili - trulika, blin... salttta... tas pats kas lauke, tik kad vejas nepucia. ilipi i autobsa, zjbs, silta jeigu elektra pradesi ir salona sildyt, tai skaityk dar koks papildomas kilovatas ant sildymo. ziema per diena naudojantis, tas butu trecdalis akumo energijos vien silumai.
Kupse123 2010-04-30 23:38
Valstybei bus dar didesnis bankrotas jeigu kazka realaus prades daryti. Ir tie elektromobiliai yra gan brangus , dauguma zmoniu mieliau rinktusi nauja BMW nei koki sh.. uz ta pacia kaina
BerniukasBezdaliukas 2010-05-01 00:28
seip apie elektro mobilius nelabai domejausi ir turiu keleta klausimu. pvz uzsipylus 40l benzo i kompaktiska lengva masinike kurios variklis nedidesnis negu 2l visi suprantam kad nuvaziuotume tikrai nemazai. O ar elektro mobiliai uzkrauti pilnai ar iveiktu didelius atstumus? Antras butu, kiek suprantu kad elektro automobiliuose vietoi benzino bako yra labai talpus akumuliatoriai. tai ar galima butu greitai pripildyti akumuliatorius elektros energija? ir prie to pacio ar galima masina butu krautis namie? Trecias klausimas kiek suprantu elekrinis variklis turetu buti ipatingai galingas ir sudetingas tad ar taisymas nekainuotu daug daugiau, negu vidaus degimo varikliu taisymas?
rimka 2010-05-01 00:46
i tavo klausimus taip, ne, taip, ne