[ŽT] Geležinkelio sprogimai Kryme: kaip tai paveiks rusų logistiką?  ()

Gegužės 18 dieną okupuotame Kryme pasigirdo galingas sprogimas. Paaiškėjo, kad susprogdinti geležinkelio bėgiai, kuriais užpuolikai aprūpina savo kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partizanai dirba Kryme, vykdo karinės technikos ir logistikos grandinių naikinimo užduotis, teigia Ukrainos lakūnas-instruktorius, atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Anot jo, geležinkelio bėgių sprogimas gali atidėti priešo atsargų pristatymą tik trumpam - kelioms valandoms gal parai. Tačiau geležinkelis Rusijai yra labai svarbus tiekiant amuniciją ir ginklus kariuomenei. Rusai turės turėti tuos sprogimus omenyje, planuodami tolesnę savo atsargų logistiką.

„Karinės atsargos vežamos Krymo tiltu, tada Džankojuje perskirstomos į tris puses: į šiaurę link Melitopolio, į šiaurės vakarus link Chersono srities ir į pietvakarius link Sevastopolio. Todėl tai buvo tikrai ne grūdai, o karinė amunicija“, – pažymėjo Svitanas. Rusija teigia, kad nuo bėgių nuriedėjęs traukinys vežė grūdus, tačiau ukrainiečiai tuo abejoja.

 

Svitanas taip pat sakė, kad du trečdaliai rusų karinių pervežimų į Ukrainą keliauja per Rostovą ir Taganrogą į Mariupolį, kur yra nukreipiami 3 kryptimis: į Volnovachą, Melitopolį ir Polohus. Likęs trečdalis krovinių keliauja per Krymo tiltą, todėl jo sunaikinimas yra viena pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduočių.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: