„Tokiais tempais jie neturi šansų“. Paskaičiavo kada nebeliks „Wagner“  ()

Kovos dėl Bachmuto tęsiasi. Pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgos padarė pažangą šiame fronto sektoriuje. Nors Rusijos ir „Wagner“ pajėgos nesitraukia, jų ateitis ten jau parašyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei bus pakankamai pajėgų ir priemonių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės apsupti Rusijos grupuotę Bachmute, mano lakūnas-instruktorius, atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pripažino, kad jo ketinimai apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Bachmuto srityje negalėjo būti įgyvendinti. Dėl to jis, žinoma, kaltina Rusijos gynybos ministeriją. Dabar Bachmute yra apie 4 tūkstančiai rusų - daugiau nei 10 Prigožino puolimo grupių.

Kasdien ten pašalinama iki 100 žmonių [rusų]. Jei tai truks 40 dienų, tai jų tiesiog neliks iki liepos pabaigos. Čia viskas priklausys nuo „Wagner“ samdinių valios“, – pažymėjo Svitanas.

Jei Rusijos kariuomenė pradės tolti nuo Bachmuto, iš „Wagner“ nieko neliks - kovotojai supras, kad bus apsupti arba sunaikinti. „Jei kils nepasitenkinimo banga iš apačios, tai „Wagner“ tiesiog bėgs prieš Rusijos kariuomenę. Klausimas, ar Prigožinas juos vysis. Tačiau Rusijos kariuomenei padėtis Bachmute yra gana nemaloni“, - sakė Romanas Svitanas.

Tiek Prigožinas, tiek jo samdiniai, tiek reguliariosios Rusijos pajėgos Bachmute susiduria su prastėjančia padėtimi. Ukrainos pajėgos praktiškai panaikino logistikos kelių blokadą į pietus nuo Bachmuto. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės pakankamai jėgų ir priemonių, galės apsupti Rusijos grupuotę Bachmute. 

 

„Dabar Bachmutą beveik visiškai sunaikino rusai. Jie tiesiog įvykdė užduotį sunaikinti miestą. Dalis, kurią dabar laikome, yra daugiau-mažiau normalios būklės, o likusi miesto dalis yra tik griuvėsiai“, - sakė Svitanas.

Jis pridūrė, kad taktikos požiūriu Bachmuto gynybinė linija nebėra absoliučiai būtina Ukrainos gynėjams. Bet ten įmanoma apsupti ar likviduoti Rusijos pajėgas, jei tik tam bus skirta žmonių ir resursų.

(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: