[ŽT] Suplėšytas į gabalus. Rusija prarado „Buk M2“ kompleksą už 100 mln. dolerių (Video)  ()

Ukraina ruošiasi dideliam kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos naikina Rusijos armijos priešakinę oro gynybą, ruošiasi dideliam kontrpuolimui. Užfiksuotas priešlėktuvinės raketų sistemos (SAM) „Buk M2“ sunaikinimas Pietų fronte. Operacijoje dalyvavo keli gynybos pajėgų padaliniai, tarp jų ir 129-oji atskiroji gynybos brigada.

Žvalgyba buvo atlikta naudojant droną. Kariuomenė aptiko priešo automobilį viename iš desantų Ukrainos pietuose netoli fronto. Buvo smūgis.

Dėl tiesioginio smūgio rusiškas „Buk M2“ buvo suplėšytas į gabalus. Degančios oro gynybos sistemos skeveldros išsibarstė dešimtis metrų.

Pažymėtina, kad Ukrainos gynybos pajėgos pastaruosius kelis mėnesius „medžiojo“ Rusijos Federacijos okupacinių pajėgų priešakinę oro gynybą. Tai yra pasirengimo būsimam kontrpuolimui ir Rusijos gynybos proveržiui dalis. Kariuomenė atima iš Rusijos kariuomenės galimybę apsiginti nuo oro antskrydžių.

 

Daugelio karo ekspertų teigimu, būtent Pietų fronte vyks pagrindiniai būsimo kontrpuolimo mūšiai. Ši kryptis yra perspektyviausia, nes ten rusai turi silpną ir pažeidžiamą logistiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: