SBU pulkininkas patvirtino netikėtą žinią: „priešui pavyko pralaužti mūsų gynybą, Ukraina traukiasi“  (7)

R. Kostenka išsakė tikrąjį pajėgų išsidėstymą Bachmute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkas Romanas Kostenka patvirtino informaciją, kad priešui pavyko pralaužti Ukrainos gynybą Bachmute.

Ukrainos liaudies deputatas Romanas Kostenka, atsakydamas į klausimą apie padėtį Bachmuto rajone, pabrėžė, kad oficialaus patvirtinimo iš Generalinio štabo dar nėra. Tuomet jis buvo priverstas pripažinti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atsitraukia spaudžiamos gausesnių priešo pajėgų. Nuo šiol beveik visą miestą kontroliuoja Rusija.

Romano Kostenkos interviu radijui „Radio NV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Žinomas „kiborgas“ papasakojo, kaip iš tikrųjų yra Bachmute: „Manau, kad pirmiausia apie tai turėtų kalbėti mūsų ginkluotųjų pajėgų vadai: apie tai, kokia ten iš tikrųjų yra padėtis. Dabar kyla klausimas, apie ką kalbėti: tai, kad mes ten laikome, pavyzdžiui, vieną gatvę ar vieną namą, kuris administracine prasme priklauso Bachmutui, ir manoma, kad mes ten tebesame.“

 

„Jei būsime realistai ir pasakysime, kad dabar „Wagner“ atmušė Bachmutą, ir mūsų pagrindinė užduotis dabar yra pereiti į gynybos liniją ir neleisti jiems toliau žengti į priekį. Situaciją ten daugiausia kontroliuoja rusų daliniai. Jeigu mes vis dar esame ten kažkokiame pakraštyje, tai nekalbame apie kontrolę. Tai byloja apie tai, kad mes dar nesame visiškai pasitraukę iš miesto“, - apibendrino parlamentinio nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(22)
(37)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: