Europoje aptiktas unikalus britų gamybos sportinis kabrioletas „Lada“ – planuota gaminti Lietuvoje! (Foto)  ()

Iš viso JK buvo pagaminta ne daugiau kaip septynios „Lada Cipher Sports“. Supaprastintas kabrioletas buvo pastatytas VAZ-2108 pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastas eksponatas – „Lada Cipher Sports“ – pateko į Belgijos „Abarth Works“ muziejaus kolekciją. Sportinis rodsteris yra labai retas, nes buvo pagaminti vos keli tokie automobiliai.

„Lada Cipher Sports“ turi britiškas šaknis ir įdomią istoriją. Automobilių dizaineris Tony Stevensas sukūrė automobilį devintojo dešimtmečio pradžioje ir iš pradžių jis neturėjo nieko bendra su VAZ. Tai buvo lengvas galiniais ratais varomas sportinis automobilis plastikiniu kėbulu.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje su Tony Stevensu netikėtai susisiekė SSRS automobilių pramonės ministerijos atstovai. Jiems patiko kabrioleto dizainas, jie pasiūlė jį perdaryti panaudojant VAZ-2108 (Vakarų Europoje žinomas kaip „Lada Samara“) platformą.

 

Britas sutiko, tačiau jam teko visiškai perdaryti automobilio dizainą, nes VAZ-2108 buvo varomas priekiniais ratais ir buvo su skersiniu (o ne išilginiu) variklio išdėstymu. Nepaisant to, dizaineris sugebėjo įveikti iššūkius ir pirmasis „Lada Cipher Sports“ buvo pastatytas 1989 m.

 

 

Keturvietis automobilis su modernia pleišto formos konstrukcija buvo aprūpintas 1,3 litro 64 arklio galių (47,7 kW) VAZ varikliu ir 5 greičių mechanine pavarų dėže. Priekinis skydelis taip pat buvo pasiskolintas iš „aštuonetuko“, tačiau vidus buvo aptrauktas brangia oda.

Sportinį automobilį „Lada Cipher Sports“ planuota gaminti nedidelėmis serijomis Lietuvoje, tačiau SSRS žlugimas projektui padėjo tašką. Iš viso tokių kabrioletų surinkta ne daugiau kaip septyni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()