Putinas iš nuostabos sustingo. Pašinianas nutraukia jo kalbą (Video)  (2)

Ketvirtadienį (gegužės 25 d.) Maskvoje vykusiame Eurazijos ekonominės sąjungos viršūnių susitikime ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas viešai petraukė Putiną ir įsivėlė į žodžių karą su Azerbaidžano prezidentu Alijevu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žodinis susirėmimas įvyko, kai Pašinianas nutraukė Rusijos prezidento Vladimiro Putino baigiamąsias kalbas ir išreiškė savo prieštaravimą dėl Alijevo reikalavimo turėti kelią, jungiantį Azerbaidžaną su Nachičevane per Armėniją (vadinamasis Zangezūro koridorius).

Pašinianas sakė, kad Azerbaidžanas turi siekių ar reikalavimų Armėnijos suverenios teritorijos atžvilgiu.

„Norėčiau pabrėžti, kad [2020 m. lapkričio 9 d.] deklaracijoje minimas tik vienas koridorius, tai yra Lačino koridorius, kuris turėjo būti Rusijos taikdarių kontroliuojamas, bet, deja, yra neteisėtai užblokuotas Azerbaidžano. Kita vertus, noriu patvirtinti Armėnijos Respublikos pasirengimą atblokuoti visas transporto ir ekonomines jungtis bei ryšius regione, kurie eina per Armėnijos Respublikos teritoriją ir esame pasirengę pradėti regioninius ryšius pagal tų šalių, per kurias jie vyksta, suverenitetą ir jurisdikciją. Turiu omenyje transporto ir ekonominius ryšius, paminėtus 2020 m. lapkričio 9 d. trišalės deklaracijos 9 punkte ir 2021 m. sausio 11 d. trišaliame pareiškime“, – EEU viršūnių susitikime sakė Pašinianas.

Alijevas neliko be atsako:

„Žinoma, nenoriu pradėti diskusijų, bet kadangi čia buvo pareikštas kaltinimas, kad turime pretenzijas Armėnijos teritorijai, turiu pasakyti, kad tokių ambicijų neturime. Turite dėti daug pastangų ir turėti labai lakią vaizduotę, kad mano žodžiais būtų galima spręsti apie teritorinius reikalavimus. Kalbant apie žodį „koridorius“, kurį vartojau. Žodis „koridorius“ nėra kėsinimasis į kieno nors teritoriją“, – sakė Alijevas, kuris taip pat tvirtino, kad Rusija palaikė Baku planą dėl vadinamojo „Zangezūro koridoriaus“.

 

„Labai įdomu žinoti, kad Rusija remia jūsų paminėtą projektą. Tiesą sakant, aš pirmą kartą apie tai girdžiu“, – atšovė Pašinianas Alijevui, sakydamas, kad jis žino apie Rusijos poziciją ir paramą atveriant visus transporto ir ekonominius maršrutus regione.

Žodinis ginčas tarp Pašiniano ir Alijevo truko apie 10 minučių, kol kiti EES valstybių narių vadovai sėdėjo tyloje.

„Twitter“ vartotojas „Battlefield Intel“ paskelbė argumento vertimą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai (2)