[ŽT] „Stalingrado mūšis.“ JAV analitikai skelbia apie košmarą Ukrainoje  ()

JAV karo analitikai pažymi, kad nors Bachmutas yra nusiaubtas intensyvių kautynių, iki šiol nė viena konflikto pusė neturėjo naudos iš mūšio dėl šio miesto. Strateginių ir tarptautinių studijų centras pažymi, kad Rusija netrukus gali prarasti miesto kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Rusija dabar beveik visiškai kontroliuoja Bachmutą, jos kariuomenė gali būti įstrigusi dėl vadovybės strateginių klaidingų skaičiavimų, teigiama „The Wall Street Journal“ straipsnyje.

Žurnalistų kalbintas vyresnysis Strateginių ir tarptautinių studijų centro Vašingtone patarėjas Markas Kanchianas palygino mūšį dėl Bachmuto su mūšiu dėl Stalingrado Antrojo pasaulinio karo metais. „Bachmutas panašus į Stalingradą, nes įgavo simbolinę prasmę, kuri gerokai viršija jo strateginę reikšmę“, – sakė ekspertas.

Pasak jo, Bachmuto užėmimas suteikė Rusijai galimybę pademonstruoti pergalę po kelių mėnesių be jokių reikšmingų rezultatų. Tačiau gali atsitikti taip, kad Rusijos pajėgos iš to neturės net menkos naudos. „Ar kaina, kurią kiekviena pusė sumokėjo už miestą, buvo to verta, paaiškės kitame karo etape“, – sakė Markas Kanchianas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios oro desanto brigados bataliono vadas Dmitrijus Kucharčiukas irgi klausia apie kainą - „Taip, jiems atiteko beveik visas miestas, bet kokia kaina?“. Karininkas mano, kad Ukrainos kontratakos neleidžia Rusijos pajėgoms persigrupuoti ar dislokuoti dalinių kitur.

(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: