LANVA: interneto piratai gali būti baudžiami kalėjimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-05-10 07:21
už piratinių failų atsisiuntimą pvz prašo sms žinute susimokėti
Vytautas 2010-05-10 07:31
Jei komercinei veiklai naudojami nelegaliai įgyti produktai, tai jau yra nelegali veikla. Galima diskutuoti iki pamėlynavimo, jog trakeriai tiesiogiai neplatina nelegalios kūrybos, o tik yra tarpininkai, tačiau tai civilizuotame verslo pasalyje yra ne argumentas. Normaliame versle viskas turi būti legalu. O jiegu tai ne verslas, tuomet iš kur trakeriai gauna pinigų serverių išlaikymui ir pan? Net ir savanoriška vartotojų parama yra verslo rūšis.
Alchi 2010-05-10 08:20
Jeigu savanoriška parama yra verslo rūšis, tada kodėl bažnyčia nėra apmokestinama? Jeigu trackeris nereketuoja pinigų, o gauna aukas, tai kas čia blogo? Reiškias vartotojams patinka trackeris ir nori, kad jis neišnyktų. Tie kurie reikalauja, tai sutinku, kad reikia uždaryti.
Mopsiasnukis 2010-05-10 08:33
Tai supriesins "autorinio turinio" gamintojus ir vartotojus, ir tuo paciu tik patiems bus blogiau, nes maziau zmoniu pirks ar naudos ta produkcija. Pvz po situ video http://www.youtube.com/watch?v=-LkWKvMCzqA komentarai viska pasako. Juokinga ar jau nebejuokinga, tai net nezinau.
Vytautas 2010-05-10 08:36
Bažnyčia yra religinė organizacija - visai kitas statusas. Jeigu trakeriai gauna aukas dėl atviro kodo ar nemokamų kūrinių platinimo pagalbos, nieko blogo - svarbu susimokėti mokesčius. Jeigu ta pagalba liečia mokamus kūrinius, tai jau nelegalus verslas. Jeigu trakeris blokuotų mokamų produktų sklaidą, niekas ant jo nepyktų ir net nebūtų tokios temos. Tarkim mes dabar pradėtume skenuoti žurnalo "Iliustruotas mokslas" ar "Geo" straipsnisu ir dėti į portalą - mes tiesioginės žalos nedarom, tik kopijas, kurias dykai platiname savo skaitytojams, o jie už tai mums aukoja žymiai mažesnes sumas nei kainuoja patys žurnalai. Ar tai legalu ir normalu? Mus iš karto paduotų į teismą už autorinių teisių pažeidimą ir nelegalų verslą. Aš visiškai nieko prieš nekomercinį kūrinių ar bylų platinimą - draugams, giminėms ir panašiai. Tačiau toks reiškinys kaip trakeriai su dabartine verslo forma civilizuotame pasaulyje būti negali. Vienas iš teoriškai galimų sprendimų - surenkamas aukas ar kitus mokesčius dalintis su autoriais ar jiems atstovaujančiomis organizacijomis. Tada jau būtų kita kalba - kaip įprastinis radijo, televizijos ar koncertų salės verslo modelis. Kol kas tiesiog patys trakeriai neieško būdų kaip legalizuoti savo veiklą. Galutiniai varotojai čia mažai ką gali įtakoti, tačiau dėl trakerių nepasiekiamumo ir "užlenkimo" būtent ant vartotojų dabar bandoma kabinti visas nuodėmes.
kionig 2010-05-10 11:26
I kokius dar kalejimus ? Idomu ar bus tiek vietu... Tegu nebenusisvaiksta. Ir taip nevykeliai yra.
lmn 2010-05-10 13:15
, nemodifikuota, nelaužta, MS Windows kopija).