To dar nebuvo. Ukrainai smogė sudėtingiausia ataka  ()

Gegužės 29 dieną prieš Ukrainą buvo įvykdyta viena sudėtingiausių kombinuotų atakų. Skirtingai nuo ankstesnių puolimų, dabar priešas atakavo ne tik naktį, bet ir dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija skubiai keičia taktiką. Ukrainai smogė sudėtingiausia kombinuota ataka. Priešo taktikos pasikeitimą gali lemti daugybė veiksnių.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

Pirma, masinių išpuolių prieš Ukrainą pagausėjimas yra Rusijos karinių ir politinių veikėjų desperacijos apraiška. Anksčiau Rusija smogdavo į Ukrainos energetikos infrastruktūrą. Dabar rusai sutelkė savo pastangas į smūgius prieš sprendimų priėmimo centrus ir vyriausybines įstaigas sostinėje. Tačiau galingas Ukrainos oro gynybos darbas vėl neleidžia priešui įgyvendinti savo planų.

Tačiau net ir šis Rusijos teroristų tikslas yra gana beprasmis, pažymėjo karo analitikas. Juk vyriausybiniai pastatai iškilo po Antrojo pasaulinio karo tikintis branduolinės atakos galimybės. Be antžeminės įstaigos dalies jie turi požemines konstrukcijas, kurios gali atlaikyti apšaudymą.

Antra, rusai neatsisakė bandymų pataikyti į Ukrainos oro gynybos sistemą, įskaitant „Patriot“ įrenginius. Apšaudymu taip pat siekiama išeikvoti Ukrainos oro gynybos raketų atsargas.

 

Trečia, Rusija kasdien įrodo, kad ji yra teroristinė valstybė, bandanti pasėti paniką tarp Ukrainos civilių gyventojų.

„Tačiau šie raketų smūgiai vėl yra beprasmiai. Juk kuo daugiau Rusijos oro pajėgos atakuoja taikius taikinius, tuo labiau auga ukrainiečių pyktis ir noras atkeršyti“, – sako Fiodorovas.

Šie neefektyvūs veiksmai rodo, kad Rusijoje lieka vis mažiau priemonių ir metodų savo tikslams pasiekti karinėmis priemonėmis. Ir tai patvirtina, kad Ukrainos pergalė vis labiau artėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: