Rusija tiesiog sustingo. Skelbiama, kas nutiko fronte  ()

Jie laukia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų: karo ekspertas paaiškino Rusijos Federacijos „ramybės“ fronte priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Romano Svitano, Rusijos armija savo veiklos fronte neaktyvins, nes ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui. Raketų atakų pagausėjimą jis sieja su priešo noru išsekinti Ukrainos oro gynybą.

Gegužės 28 d., duodamas interviu „24 kanalui“, apie tai kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas ir pilotų instruktorius Romanas Svitanas.

Anot jo, priešas suaktyvino naktines raketų ir bepiločių orlaivių atakas Ukrainos miestuose, siekdamas susilpninti Ukrainos oro gynybos sistemą ir ištirti tolesnių raketų atakų maršrutus.

Kartu Svitanas pažymėjo, kad okupantai gerokai sumažino savo aktyvumą fronte, o tai gali reikšti, kad artimiausiu metu Rusija neplanuoja vykdyti puolimo operacijų Donbaso teritorijoje ir ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui.

„Rusija tiesiog sustingo. Okupantai laukia mūsų kontrpuolimo. Jie turi savo žvalgybą, supranta, kad ateinančią savaitę kai kuriose srityse prasidės lūžiai. Todėl bandoma pereiti į tylųjį gynybos režimą, būtent Donecko fronte“, – pažymėjo ekspertas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad anksčiau Rusijos armija tą patį darė Charkivo ir Zaporižios kryptimis.

Svitanas taip pat sakė, kad iš Bachmuto išvesti „Wagner“ samdiniai dabar yra Azovo pakrantėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: