„Tai fenomenas karo istorijoje. Per artimiausias 12 dienų įvyks kažkas labai svarbaus“  ()

Per artimiausias 12 dienų Rusijoje tikrai įvyks kažkas labai svarbaus, ir bet kuriuo atveju tai nebus naudinga Rusijos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos aktyvistas, politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis daug dėmesio skyrė neseniai pasirodžiusiam dideliam Jevgenijaus Prigožino interviu. Kaip visada, analitikas padarė svarbias išvadas, išklausęs „Wagner“ vadovo „manifestą“, ir teigia, kad per artimiausias 12 dienų viskas Rusijoje turėtų pasisukti viena ar kita linkme, o bet koks rezultatas bus didžiulis smūgis moralinei ir psichologinei Rusijos kariuomenės ir visuomenės būklei.

Šią nuomonę Andrejus Piontkovskis išsakė per bendrą transliaciją su Romanu Cimbaliuku.

„Kodėl aš sakau, kad kažkas turėtų būti išspręsta per artimiausias savaites? Todėl, kad Prigožinas nustatė tokius terminus. Be visokių politinių ir emocinių vertinimų savo interviu jis iš esmės pateikė ultimatumą Gynybos ministerijai. Pavyzdžiui, aš užėmiau Bachmutą, o dabar man ir mano pajėgoms reikia pailsėti, persigrupuoti, todėl aš nuo birželio 1 iki birželio 10 d. esu išvykęs, o Gynybos ministerija turi užimti mano pozicijas“, - sakė ekspertas.

 

A. Piontkovskis pridūrė, kad tai gana keistas fenomenas karo istorijoje, kai karinės formuotės vadas diktuoja Generaliniam štabui, kada jis turi išvykti, nes paprastai už tokius pareiškimus karo metu žmonės sušaudomi.

Anot Piontkovskio, okupantų perkėlimas Bachmute yra didžiausias ir svarbiausias smūgis Rusijos kariuomenei. Ir nesvarbu, ar Gynybos ministerija užmerks akis į Prigožino ultimatumą, ar ne, bet kuriuo atveju Rusijos kariuomenė bus labai susilpninta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(4)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: