[ŽT] Netikėta žinia. Ukraina perėmė daugybę T-62 tankų. Skelbiama, ką su jais darys  ()

Ukrainos kariuomenė perėmė dešimtis senų T-62. Turint omenyje, kaip greitai modernėja Ukrainos pajėgos, tai - labai jau antikvarinė karo mašina. Ką Ukraina darys su perimtais rusų T-62?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Ukrainoje naudoja ir labai senus T-62. Iš pradžių jie buvo daugiausia sutinkami pietuose. Ukrainos kariuomenė perėmė nemažai rusų T-62 tankų ir rado, kaip juos pritaikyti, praneša „Forbes“.

T-62 su 115 mm pabūklais ir sena optika nėra geidžiamiausias laimikis, bet Ukrainos ginkluotosios pajėgos rado būdą, kaip panaudoti tuos tankus efektyviau. Iš dalies perimtų T-62 buvo sukurtos šarvuotos evakuacijos mašinos, o iš kitų – BMPT-62.

Įprastas T-62 bokštelis Ukrainoje keičiamas BMP-2 bokšteliu. Šuolis nuo 115 iki 30 mm kalibro popieriuje atrodo prastai, tačiau BMPT-62 šaudo greitai ir teikia artimą ugnies paramą pėstininkams.

 

„Forbes“ taip pat pažymi, kad Rusija irgi naudoja panašią tanko pagrindu sukurtą pėstininkų kovos mašiną. „Terminator“ yra sukurtas T-72 pagrindu ir kartais yra pastebimas fronte. T-62, aišku, yra gerokai senesnis tankas už T-72, bet BMPT-62 gali būti labai naudingas ukrainiečiams. Kartu tai parodo, kad Ukrainos gynėjai resursų nešvaisto ir randa kaip panaudoti visą turimą ir perimamą techniką.

(215)
(2)
(213)

Komentarai ()