„Labai stiprūs sprogimai.“ Dreba visas Berdiansko uostas. Skelbiama, kuo buvo smogta (Video, foto)  ()

Smūgiai buvo atlikti britų gamybos raketomis „Storm Shadow“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Berdianske, birželio 2 d., buvo labai triukšminga. Uosto teritorijoje, kuri naudojama Rusijos Federacijos okupacinei armijai aprūpinti, užfiksuoti labai stiprūs sprogimai ir dūmai.

Liudininkai internete masiškai dalijasi filmuota medžiaga.

Teigiama, kad smūgiai buvo atlikti britų gamybos raketomis „Storm Shadow“. Jų sunaikinimo diapazonas leidžia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms dirbti giliai Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų užnugaryje, įskaitant Berdianską.

Kuris tiksliai objektas nukentėjo, tikslinama. Daugelyje vaizdo įrašų girdimi keli sprogimai. Galbūt, sprogo sandėlis su RF ginkluotųjų pajėgų amunicija. Virš sprogimo vietos buvo daug dūmų.

 

Berdiansko okupacinė „valdžia“ patvirtino smūgius, tačiau tikina, kad aukų ar sunaikinimo tariamai nebuvo. Sprendžiant pagal filmuotą medžiagą iš įvykio vietos, tokie teiginiai nekelia pasitikėjimo.

Iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamų teritorijų ir iki Berdiansko apie 110 km. Tai yra gilus įsibrovėlių užnugaris. Tačiau atsiradus Ukrainos gynybos pajėgose „Storm Shadow“ raketos ten vyksta nuolat. Rusai patiria didelių nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: