Wi-Fi standartas veiks 10 kartų greičiau  (6)

Asociacijos „Wi-Fi Alliance“ ir „WiGig Alliance“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią Wi-Fi standartas pradės veikti 60 GHz dažnyje. Oficialiame pranešime teigiama, kad asociacijos apsikeitė standartų specifikacijomis. WiGig specifikacija paskelbta gegužės 10 dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Standartas WiGig veiks 60 GHz dažnyje. Duomenų perdavimo greitis naujame standarte sieks iki 7 Gb/s, tai kelis kartus greičiau už paskutiniosios versijos Wi-Fi - 802.11n.

Naujasis standartas leis be laidų naudojimo greitai perduoti dideles duomenų apimtys, pavyzdžiui, įrašytą į kompiuterio kietąjį diską arba į mobiliojo įrenginio kaupiklį filmą. Dauguma WiGig įrenginių palaikys Wi-Fi standartą, todėl juos bus galima naudoti pilnaverčių biuro ir namų su Wi-Fi įranga bevielio ryšio tinklų kūrimui.

Į asociacijos „WiGig Alliance“ direktorių tarybą įeina bendrovių „Microsoft“, Intel“, Nokia“, „Samsung“, „Panasonic“ ir „Toshiba“ nariai. Gegužės 10 dieną apie naujo standarto palaikymą pareiškė vienas iš didžiausių tinklų įrangos gamintojų – „Cisco“.

Manoma, kad pirmieji 60 GHz dažnyje veikiantys įrenginiai bus pristatyti šių metų rudenį. 2011 metais atsiras ir modeliai su Wi-Fi palaikymu.

Šiuo metu Wi-Fi veikia 2,4 ir 5 GHz dažnyje. 2009 metų rugsėjį buvo oficialiai pristatyta finalinė 802.11n standarto versija su maksimalių 600 Mb/s duomenų perdavimo greičiu. 802.11g standarto duomenų perdavimo greitis siekia 54 Mb/s. Praktikoje mobilaus interneto greitis yra kelis kartus lėtesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: