Nemokama elektra iš „Wi-Fi“ signalų (Video)  (17)

Bendrovė RCA pristatė pirmąjį įrenginį, gaminantį elektros energiją „iš oro“ – „Wi-Fi“ bevielio interneto vietinių tinklų spinduliuotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors elektromagnetinių bangų pavertimo elektros energija būdas žinomas jau seniai, praktinis tokios galimybės panaudojimas atsirado tik kartu su „RCA Airnergy Charger“ generatoriumi. Pasak jo gamintojų, tai pirmasis rinkoje „Wi-Fi“ tinklų spinduliuotę nuolatine srove verčiantis įrenginys, kurio baterija nemokama elektra gali įkrauti mobiliuosius telefonus, garso grotuvus ir kitus nešiojamuosius elektroninius įrenginius.

„RCA Airnergy Charger“ yra telefono dydžio, iš jo korpuso išvesta „microUSB“ jungtis. Įrenginio viduje yra antena, priiminėjanti 2,4 GHz dažnio „Wi-Fi“ tinklų signalus, ir keitiklis, „Wi-Fi“ energiją verčiantis nuolatine elektros srove, įkraunančia vidinę bateriją.

„Airnergy Charger“ galima nešiotis kišenėje ar portfelyje: visur, kur tik veikia „Wi-Fi“ bevieliai tinklai – biure, kavinėje, mokymosi įstaigoje, gatvėje – jis priiminės signalus ir įkraus pats save. Norint jo pagaminta elektra įkrauti telefoną ar kitą įrenginį, tereikės prijungti jį per „microUSB“ jungtį. Gamintojai pabrėžia, kad, skirtingai nei saulės energijos skydeliai, „Airnergy Charger“ veikia ir naktį.

Parodoje „CES 2010“ pristatytas RCA „Wi-Fi“ kroviklis du trečdalius „Blakcberry“ telefono baterijos talpos iš „Wi-Fi“ tinklo papildė maždaug per 1,5 valandos. Elektros generatoriaus našumas tiesiogiai priklauso nuo „Wi-Fi“ tinklo signalų stiprumo.

Įdomu, kad RCS kuria dar kompaktiškesnį tokio generatoriaus modelį, kuris bus toks mažas, kad tilps į mobiliojo telefono bateriją. Taigi, ateityje telefoną ar kitą įrenginį bus galima įkrauti palikus jį „Wi-Fi“ ryšio aprėptyje.

„RCA Airnergy Charger“ rinkai turėtų būti pateiktas trečiąjį šių metų ketvirtį, numatoma jo kaina – apie 40 JAV dolerių. Šiame vaizdo siužete galima pamatyti įrenginio pristatymą „CES 2010“ parodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(5)

Komentarai (17)