[ŽT] Skelbiamas Gerasimovo smūgis, kuris turėtų sustabdyti Ukrainos puolimą  ()

Rusijos generalinio štabo viršininkas V. Gerasimovas mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kirs Dnieprą ir puls palei Kinburno pusiasalį, pasislėpdamos už jūros, sakė J. Latynina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 [ŽT] Skelbiamas Gerasimovo smūgis, kuris turėtų sustabdyti Ukrainos puolimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, laukdama, kol Ukrainos kariuomenės daliniai persikels į kairįjį Dniepro krantą prieš kontrpuolamąją operaciją.  

Norėdamas sužlugdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planus, Rusijos generalinis štabas sugriovė užtvanką. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ rašo Rusijos žurnalistė Julija Latynina.

Pasak jos, sprogimas leidžia manyti, kad Rusijos generalinio štabo viršininkas V. Gerasimovas mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neva kirs Dnieprą ir puls palei Kinburno neriją, pasislėpdamos už jūros. Tačiau vargu ar užtvankos sunaikinimas pagelbės rusams, nes tai gali atidėti Ukrainos armijos veržimąsi daugiausiai savaitei, per kurią vanduo Dniepre pradės slūgti.

 

„Kachovkos susprogdinimo karinė prasmė yra aiški: tai reiškia, kad Gerasimovas tiki, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kirs Dnieprą ir puls palei Kinburno neriją. Bet šis puolimas bus atidėtas maksimaliai savaitei, kol vanduo nuslūgs“, – sakė J. Latynina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: