[ŽT] „Per raketos smūgį žuvo Budanovas. „Ukrainiečių namai“ ruošiasi jo laidotuvėms.“ Skelbiama stulbinama žinia. Kas vyksta?  (1)

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas žuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis rusų propagandistų platinama ataskaita, Ukrainos žvalgybos vadovas žuvo per jų įvykdytą raketos smūgį, o Nacionalinis centras „Ukrainiečių namai“ jau ruošiasi jo laidotuvėms.

Žinia apie Vyriausiojo žvalgybos direktorato vado žūtį – tai dar vienas informacinis priešo ėjimas. Po nesėkmingos informacinės kampanijos apie tariamą kariuomenės vado Valerijaus Zalužno ir Ukrainos sausumos pajėgų vado Oleksandro Syrskio žūtį, Rusijos propaganda dar kartą bando pasėti paniką tarp gyventojų, skleisdama naują klastotę“, – teigia su dezinformacija kovojantis puslapis.

 

Rusijos propagandistai kurį laiką įtikinėjo, kad Zalužnas žuvo arba yra kritinės būklės. Tačiau Ukrainos kariuomenės vadas pasirodė ir toliau atlieka savo darbą. Ta pati istorija pasikartos ir su Budanovu.

(93)
(30)
(63)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: