[ŽT] Kazachstano kariuomenės įsijungimas į karą. Ždanovas skelbia, kas vyksta (Video)  ()

„Rusijos Federacija tikrai nori tokio varianto. Jiems reikia kokios nors trečiosios šalies, kuri veiktų kaip taikos palaikymo pajėgos.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-10 [ŽT] Kazachstano kariuomenės įsijungimas į karą. Ždanovas skelbia, kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas sureagavo į gandus apie galimą Kazachstano armijos, kaip taikdarių, įsitraukimą į karinį Ukrainos ir Rusijos konfliktą. Kariuomenės atsargos pulkininkas į klausimą, ar Putinas sieks įtraukti kazachus, atsakė teigiamai, tačiau pažymėjo, kad Kazachstano vadovas savo poziciją šiuo klausimu išsako gana aiškiai. Tai reiškia, kad Rusijos Federacijos prezidentas greičiausiai prašys jų pagalbos, tačiau tai nėra faktas, kad jis sulauks laukiamo rezultato.

Olego Ždanovo nuomonė apie tai, kas gali tapti trečiosiomis taikos palaikymo pajėgomis kare, buvo paskelbta „YouTube“ kanale.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas apie tikimybę, kad Kazachstanas bus įtrauktas į karą, sakė taip: „Manau, kad Rusijos Federacija tikrai nori tokio varianto. Jiems reikia kokios nors trečiosios šalies, kuri veiktų kaip taikos palaikymo pajėgos, kaip apsauginis skydas, kad rusai gautų galimybę permesti į Ukrainą visas turimas pajėgas ir priemones mūsų kontrpuolimui atremti“.

 

Tada karo ekspertas paaiškino plačiau: „Atidžiai klausiausi Tokajevo kalbos paskutiniame forume, kurį Rusija surengė KSSO rėmuose. Jis labai kategoriškai kalbėjo ir apie sąjunginę valstybę, ir apie branduolinius ginklus,  todėl manau, kad Kazachstanas vargu ar šiandien bus pasirengęs skirti dalį karių, juolab, kad Kazachstano kariuomenė nėra tokia didžiulė jėga.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(37)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: