[ŽT] „Kremlius mokosi.“ Kodėl Putinas paskelbė apie Ukrainos kontrpuolimo pradžią  ()

Putinas paskelbė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pradžią, o tai nukrypsta nuo ankstesnio Rusijos požiūrio į įvykius mūšio lauke.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 [ŽT] „Kremlius mokosi.“ Kodėl Putinas paskelbė apie Ukrainos kontrpuolimo pradžią  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje. Analitikai atkreipė dėmesį į tai, kad Putinas teigė, kad Kyjivas vis dar turi puolimo potencialo. Tuo pat metu Kremlius bandė sumenkinti ankstesnius Ukrainos kontrpuolimus.

Birželio 9-ąją Putinas teigė, kad kautynės tęsiasi jau penkias dienas, tačiau Ukraina esą nepasiekė savo tikslų ir patyrė didelių nuostolių. Jis taip pat sakė, kad Rusijos karinė vadovybė „realiai“ vertina esamą situaciją.

Putino pareiškimas apie Ukrainos kontrpuolimą yra žymus nukrypimas nuo ankstesnio požiūrio į mūšio lauko realijų aptarimą. Anksčiau Putinas apie detales nekalbėdavo. Tai gali reikšti, kad Kremlius mokosi iš savo ankstesnio nesėkmingo požiūrio, kai menkino sėkmingus Ukrainos kontrpuolimus 2022 metais. Rusija ilgai kartojo, kad Ukrainos kontrpuolimas Chersone žlugo, o tada buvo išspirta iš miesto.

 

ISW ataskaitoje taip pat teigiama, kad didžioji Rusijos informacinės erdvės dalis per anksti pareiškė, kad Ukrainos kontrpuolimas jau žlugo. Ukraina, pagal turimus duomenis, dar nevykdų jokių masinių išpuolių, bet zonduoja priešakines gynybos linijas. Taigi, kalbėti apie kontrpuolimo sėkmę ar žlugimą būtų anksti.

(18)
(5)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: