Pavelas skelbia apie galimą NATO įsitraukimą į karą  ()

Šiaurės Atlanto sutarties organizacija neįsileis į karą Ukrainos teritorijoje. Bet kuris sveiko proto politikas tokį variantą atmestų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Čekijos Respublikos prezidentas Petras Pavelas interviu „Laisvės radijui“.

„Manau, kad pokyčių šiuo klausimu nebus. Nesvarbu, ar NATO kariai prisijungs prie operacijos pačioje pradžioje, ar jos pabaigoje. Teisiškai nebus jokio skirtumo. Kuri šalis ar šalių grupė prisijungs prie konflikto, pagal apibrėžimą reiškia, kad NATO prisijungė prie karo prieš Rusiją“, – sakė Pavelas.

Čekijos prezidento teigimu, niekas nenori karo tarp NATO ir Rusijos, nepaisant Rusijos armijos ir šalies silpnumo. Tikriausiai pagal tokį scenarijų okupacinė šalis norės panaudoti branduolinį ginklą.

„Jie tai ne kartą yra sakę, todėl manau, kad kiekvienas protingas politikas tikriausiai atmestų tokį variantą“, – pridūrė prezidentas.

Ar NATO gali siųsti karius į Ukrainą?

Kaip pažymėjo buvęs NATO generalinis sekretorius Andersas Rasmussenas, kai kurios Šiaurės Atlanto Aljanso valstybės narės gali „imtis priemonių individualiai“, jei Aljansas nesuteiks Ukrainai aiškių integracijos galimybių.

 

Tuo tarpu užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba atmetė galimybę kai kurioms NATO valstybėms narėms stoti į karą prieš Rusiją.

„Kol nesibaigs ginkluotas konfliktas Ukrainos teritorijoje, užsienio šalys neįves savo karių į mūsų šalies teritoriją. Mes to neprašome“, - sakė Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()