„Tikro Ukrainos kontrpuolimo dar nematėme“. Čekijos prezidentas skelbia galingą pareiškimą  ()

Ukraina dar nepradėjo didelio masto kontrpuolimo, tačiau pirmosios gynybos pajėgų operacijos keliomis kryptimis yra „nuosaiki pradžia“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-15 „Tikro Ukrainos kontrpuolimo dar nematėme“. Čekijos prezidentas skelbia galingą pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė Čekijos Respublikos prezidentas Petras Pavelas interviu radijui „Svoboda“, skelbia „Europos tiesa“.

„Manau, kad tikro kontrpuolimo dar nematėme. Viskas dar priešakyje. Remdamasis savo karine patirtimi, tai pavadinčiau formuojančiomis operacijomis“, – pažymėjo Pavelas.

Anot jo, viską, ko Ukrainos pajėgoms šiais metais nepavyks pasiekti, teks atidėti bent iki kito pavasario – „su visais su tuo susijusiais sunkumais“.

Čekijos prezidentas pažymėjo, kad pasiruošimas kontrpuolimui užtruko mėnesius, „ir tai yra visiškai natūralu“, nes reikia daug laiko paruošti reikšmingas karines pajėgas, aprūpinti jas įranga, apmokyti, įsigyti pakankamai visų rūšių išteklių.

„Tai taip pat pareikalauja daug pastangų iš visų dalyvaujančių žmonių. Taigi net ir įvertinus atsakomąjį puolimą šiuo techniniu požiūriu, vėl prireiks nemažai laiko pasiruošti kitam puolimui. Jei taip pat atsižvelgsime į oro sąlygas, kurios žiemos metu yra labai nepalankios, padarysime išvadą, kad viską, ko nepavyks pasiekti šiais metais, teks atidėti bent iki kito pavasario“, – sakė jis.

 

Pavelas pridūrė, kad Vakarai šiemet mato „galimybių langą“, o tai reiškia, kad „prireiks mažiausiai trijų ar keturių mėnesių, kol prasidės bet kokia kita veikla“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()