To dar nebuvo. Grupė Rusijos pareigūnų paragino Putiną grįžti prie „visuotinai pripažintų“ sienų  (6)

Grupė esamų ir buvusių Rusijos pareigūnų ragina Rusijos karius grįžti prie „bendrai pripažintų“ Rusijos Federacijos sienų. Tuo pačiu metu tie patys pareigūnai vengia kritikuoti agresiją prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto analitikai tai pažymi eilinėje ISW ataskaitoje.

Kalbama apie Maskvos ir Sankt Peterburgo, taip pat Rusijos Federacijos Maskvos ir Leningrado sričių savivaldybių valdžios atstovus.

Kaip pažymėta, jie pasirašė atvirą laišką su raginimu Rusijos pajėgoms, kuriame teigiama, kad Kachovkos HE užtvankos sunaikinimas daugelį dešimtmečių paveiks planetos ekosistemą, sveikatos problemas ir ekonomiką, rašoma leidinyje.

Laiške teigiama, kad Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino veiksmai nuo 2022 metų vasario 24 dienos, tai yra nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, privedė prie „nekonkretizuotų katastrofiškų įvykių“.

 

ISW ekspertų teigimu, su Kremliumi nesusiję Rusijos pareigūnai gali pasinaudoti visuomenės neramumais dėl aplinkos ir humanitarinės padėties, susijusios su hidroelektrinės užtvankos sunaikinimu, norėdami išreikšti nepritarimą karui prieš Ukrainą, tiesiogiai nekritikuodami pačių karinių veiksmų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(1)
(155)

Komentarai (6)