„Ukraina beveik niekada nenaudoja atsargų.“ Rusai pateko į spąstus  ()

Rusijos planas dėl Bachmuto nepasiteisino, dabar okupantai įstrigę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija į Bachmutą perkelia labiausiai kovai pasirengusius dalinius. Okupantai norėjo sukurti spąstus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, užimti miestą ir pasiekti Donecko srities sieną. Priešas planavo palaipsniui sunaikinti Ukrainos kariuomenę, kad ši negalvotų apie kontrpuolimą.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenko. Anot jo, rusų planas nepasiteisino, situacija apsivertė aukštyn kojomis.

„Situacija kardinaliai pasikeitė ir apsivertė aukštyn kojomis. Šiuo atveju Rusija norėjo iškasti mums duobę, bet jie patys į ją įkrito. Dabar situacija priešinga, tik mums į naudą. Dabar mes darome priešui tai, ką jis norėjo padaryti mums“, – sakė jis.

Musijenko pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos beveik niekada nenaudoja atsargų, paruoštų kontrpuolimui. Ukraina ginasi ir puola turimomis pajėgomis. Ukrainos gynėjų tikslai Bachmuto kryptimi yra užimti flangus, nustatyti flangų kontrolę aplink Bachmutą.

„Dėl to Bachmuto ugnies kontrolė buvo sukurta, naudojant artilerijos ir minosvaidžių ugnį. Ateityje tai yra tiekimo ir logistikos linijų iš okupuotų teritorijų iki Bachmuto nutraukimas. Taigi, išlaisvinti šią teritoriją“, – aiškino karo stebėtojas.

 

Karinių teisės tyrimų centro vadovas pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tenka dar viena užduotis. Rusija traukia rezervus į Bachmuto pusę, todėl reikia juos visus sunaikinti.

„Tai vyksta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolamųjų veiksmų kitomis kryptimis kontekste. Priešas yra priverstas ištempti savo fronto liniją, gynybos liniją, o tai sukuria mums tam tikras perspektyvas. Nepaisant to, kad rusai juda su pastiprinimu, jie neatkovojo jokių Ukrainos karių pozicijų prie Bachmuto“, – pabrėžė Musijenko.

Jis pridūrė, kad vienu iš flangų ukrainiečių gynėjai pajudėjo 3 kilometrus, kitu – daugiau nei kilometrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(0)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: