„Jei pasirodo desantininkai, tai yra didelė nelaimė.“ Kas nutiko prie Bachmuto  ()

Jei buvo desantas, vadinasi, Rusija turi bėdų: kas vyksta Rytų fronte?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai toliau didvyriškai kovoja su okupantais. Sunkiausia fronto atkarpa Ukrainos rytuose. Ten, ypač Bachmuto kryptimi, Rusijos armija atėjo pakeisti „Wagner“ samdinių.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Rytų pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

Jis paaiškino, kaip Rusijos desantinių pajėgų atsiradimas pakeitė situaciją fronte.

Įprastose ginkluotose rikiuotėse desantininkai naudojami placdarmams užgrobti ir mesti juos į priešo užnugarį, aiškino Čerevatijus. Tokį bandymą rusai Hostomelyje padarė dar 2022 metais, tačiau jis baigėsi tuo, kad okupantai prarado nemažą dalį savo vadinamojo desantininkų „elito“.

„Rusijos sovietinė tradicija – jei pasirodo desantininkai, tai yra didelė nelaimė“, – sakė Čerevatijus.

Sovietinės armijos koncepcijoje į tam tikrus fronto sektorius buvo siunčiamos desanto pajėgos, taip pat geriau parengti pėstininkai, pridūrė jis.

Tiesą sakant, būtent tokį vaidmenį atlieka Rusijos desanto daliniai Bachmute. Jie neatlieka puolimo veiksmų, o įsikasinėja į apkasus.

 

„Manoma, kad jie yra geriau pasiruošę, nors didžiąja dalimi atnaujinami mobilizuotųjų sąskaita. Rusai tiki, kad tai jiems padės. Bet, kaip parodė ankstesnių mūšių patirtis, kai turime sukomplektuotus rezervus, turime naikinimo pajėgas, priemones, mūsų štabas pranoksta juos apskaičiuodamas visus galimus veiksmus. Tai parodė ir Kyjivo, ir Charkivo operacijos – desantininkai jų neišgelbės“, – pridūrė Čerevatijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: