[ŽT] „Niekas nesitikėjo, kad gėda bus tokia akinanti.“ Kas įvyko Putino forume?  (1)

Pirmą kartą ekonomikos forumo Sankt Peterburge istorijoje organizatoriai neakreditavo nė vieno Vakarų žurnalisto, o svečiai Putino kalbą tiesiog ignoravo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-18 [ŽT] „Niekas nesitikėjo, kad gėda bus tokia akinanti.“ Kas įvyko Putino forume?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 16 dieną vykusiame Sankt Peterburgo ekonomikos forume, kuriame anksčiau dalyvavo Angela Merkel, Emmanuelis Macronas, Xi Jinpingas ir kiti pasaulio lyderiai, užsienio svečių beveik nebuvo. Pirmą kartą per aštuonerius metus plenariniame posėdyje, be Putino, kalbėjo tik vienas užsienio lyderis – Alžyro prezidentas Abdelmadjidas Tebbouneas. O pagrindiniais užsienio svečiais Kremlius pavadino JAE delegaciją, vadovaujamą šeicho Mohamedo bin Zayedo Al Nahyano, kuris net neatvyko pasiklausyti Putino kalbos.

Aišku, Sankt Peterburgo ekonomikos forume buvo girdimos eilinės rusiškos nesąmonės. Žodis buvo suteiktas filosofui Aleksandrui Duginui, kuris agituoja už smurtą prieš visus ukrainiečius, įskaitant vaikus ir senolius.  O dainininkai paskelbė, kad už Ukrainoje sunaikintą vakarietišką karinę techniką siūlo piniginį atlygį.

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas, komentuodamas ekonomikos forumą Sankt Peterburge, pažymėjo, kad Putino komanda naudojasi šiuo renginiu, kad primintų apie save, bet renginys „tapo gėdos koncentratu“.

 

„Tai buvo nuspėjama, bet niekas nesitikėjo, kad gėda bus tokia akinanti. Laikas uždaryti šio forumo parduotuvę. Ji nusileido tuo pačiu šlaitu kaip ir likusi Rusija. Kodėl šaliai, kuri sąmoningai pasirinko urvą, reikia kažko tarptautinio?“ - retoriškai klausė Nevzorovas.

(152)
(1)
(151)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: